Komentara: 52
Pregleda: 8932

Šta je uradila Demokratska stranka za Suboticu i u Subotici?

01.06.2011. u 18:08h
Izvor: RTV Yueco
Šta je uradila Demokratska stranka za Suboticu i u Subotici?

"Kao učesnik i najodgovorniji nosilac aktivnosti u većini Mesnih zajednica i subotičkoj lokalnoj samoupravi, Demokratska stranka je u proteklom četvorogodišnjem periodu imala presudnu ulogu u razvoju i unapređenju infrastrukturnog opremanja mesnih zajednica i teritorije grada kao celine" - saopštile su demokrate na press konferenciji.

Demokrate su iznele da je u proteklom periodu izgrađeno je više od 32 kilometara vodovodne mreže, a izgrađena je i kanalizacija dužine 9 kilometara, u poslednje četiri godine ulaganja u toplovodnu mrežu iznosila su 556 miliona dinara, a 12 mesnih zajednica opremljeno je gasovodom.

U ovogodišnjoj građevinskoj sezoni, po rečima demokrata, biće asfaltirano preko 40 i rekonstruisano više od deset ulica uključujući i one ulice oštećene prilikom transportovanja peska.

Na press konferenciji je istaknuto da izvršeno postavljanje novih rasvetnih tela u svim mesnim zajednicama, u vrednosti od 250 miliona dinara, a osvetljena su školska dvorišta, sportski tereni i dečja igrališta. Takođe je, po rečima demokrata, izgrađeno 25 novih, a obnovljeno je 20 starih dečjih igrališta, a izgrađeno je i 14 sportskih terena.

http://www.subotica.com/files/news/4/8/1/7481/7481-demokrate2.jpg

Rekonstruisani su domovi kulture, objekti mesnih zajednica, izgrađen multifunkcionalni objekat u MZ Zorka, rekonstruisano više fasada i krovova. Na Paliću je u toku ili su završeni radovi vredni 296 miliona dinara, iznele su demokrate. Pribavljeno je preko 2 miliona kvadratnih metara zemljišta predviđenog za ulaganja investitora, a u cilju otvaranja novih radnih mesta.

Otvoreni su novi gerontološki klubovi u četiri mesne zajednice, a služba pomoći u kući staračkim domaćinstvima proširena je na teritoriju cele Subotice. Otvorene su i tri nove ambulante. Organizovan je veliki broj akcija čišćenja mesnih zajednica i sanacija divljih deponija. Demokrate smatraju da je učinjeno sasvim dovoljno, odbacujući kritike opozicije na tempo rada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 52
Pregleda: 8932
Povezane teme

Saša Vučinić

jkp vodovod i kanalizacija

gerontološki subotica

Nenad Ivanišević

investicije u Suboticu

Grad Subotica

Slavko Parać

Park Palić

Josip Kovač Striko

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Privredno tehnološki parkovi Subotica

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

dečja igrališta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.