Komentara: 3
Pregleda: 7690

Spas od niskih temperatura u Prihvatilištu za 20 osoba

10.01.2017. u 18:23h
Izvor: RTV Yueco
Spas od niskih temperatura u privremenom Prihvatilištu za beskućnike pronašlo je 18 osoba. Na adresu Gajeva 50 danas su se javile još dve osobe kojima je neophodan smestaj, te bi nakon odobrenja Centra za socijalni rad i oni trebalo da budu zbrinuti.
Spas od niskih temperatura u Prihvatilištu za 20 osoba

Iako ima svoju kucu na Kelebiji, Slobodan Todorov najhladnije dane već drugu godinu provodi u Prihvatilištu jer nema sredstava da obezbedi ogrev. Teško se kreće, a jos uvek nije ostvario penziju te mu ovakva pomoć u zimskom periodu, kako kaže, mnogo znači.

Od kada je otvoreno Prihvatilište, od 22. decembra broj korisnika se menjao iz dana u dan. Trenutno je zbrinuto 18 osoba i još dve osobe čekaju na neophodno odobrenje Centra za socijalni rad.

Pored tri obroka iz Narodne kuhinje, štićenicima su obezbeđena i sredstva za higijenu, a pre dva dana iz magacina Crvenog krsta podeljena im je zimska garderoba i obuća. Štićenici su i zdravstveno zbrinuti, te nakon lekarskog pregleda koji je obavljen 5. januara redovno primaju propisanu terapiju. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 7690

Povezana vest

Povezane teme

prihvatilište subotica

prihvatilište za beskućnike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.