Komentara: 6
Pregleda: 8404

Rekonstrukcija ambulante i zgrade Centra za socijalni rad

13.11.2016. u 12:29h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući sredstvima donatora, u okviru programa ojačavanja lokalnih samouprava za suočavanje sa migrantskom krizom, uskoro će početi radovi na rekonstrukciji i proširenju ambulante u Kumičićevoj ulici i obnova i uređenje zgrade Centra za socijalni rad.
Rekonstrukcija ambulante i zgrade Centra za socijalni rad

Rekonstrukcija ambulante Doma zdravlja biće urađena u saradnji sa nemačkom organizacijom Arbeiter - Samariter – Bund (ASB), čijim sredstvima je, podsetimo, pre godinu dana izgrađen Prihvatni centar za migrante, koji se nalazi kod prečistača otpadnih voda.

- Donacijom od 53.000 evra planirano je da se na postojeći objekat dogradi i opremi još oko sto kvadratnih metara prostora, u toku je izrada projektno tehničke dokumentacije i verujem da će radovi početi početkom februara – najavljuje Milimir Vujadinović, član Radne grupe za migracije.

Posle više decenija, sredstvima Agencije za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), biće obnovljena zgrada Centra za socijalni rad, u koju će biti uloženo 150.000 dolara.

Rekonstrukcija ambulante i zgrade Centra za socijalni rad

- Planirana je kompletna zamena krova, stolarije, uređenje kancelarijskog prostora, kao i izgradnja manjeg prihvatnoh centra za žrtve porodičnog nasilja, koje više neće morati da čekaju u hodnicima već će imati poseban kutak – dodaje Vujadinović. - Tender za izvođenje radova je završen, narednih dana biće potpisan ugovor sa izvođačima radova, koji bi trebalo da počnu već početkom decembra.

Po njegovim rečima u toku su i pregovori između lokalne samouprave i Ambasade Japana o donaciji za obnovu krova za Dispanzer za decu.

- Ovo je samo nastavak aktivnosti koje sprovodimo u sklopu jačanja sistema lokalne samouprave tokom migrantske krize. One jesu zbog aktuelne migrantske krize, ali su od velike koristi za sve naše građane i ostaće gradu kada se sve ovo završi – naglašava Vujadinović.

Rekonstrukcija ambulante i zgrade Centra za socijalni rad

U Prihvatnom centru trenutno boravi oko 140 ljudi, što je otprilike i kapacitet objekta a što je najvažnije, sve izbeglice po ovim kišnim i hladnim danima imaju krov nad glavom.

Izvor: Subotica.com

Ambulanta u Kumičićevoj ulici

Ambulanta u Kumičićevoj ulici Ambulanta u Kumičićevoj ulici Ambulanta u Kumičićevoj ulici Ambulanta u Kumičićevoj ulici Ambulanta u Kumičićevoj ulici Ambulanta u Kumičićevoj ulici Ambulanta u Kumičićevoj ulici Ambulanta u Kumičićevoj ulici
Pogledaj ostale fotografije

Zgrada Centra za socijalni rad

Zgrada Centra za socijalni rad Zgrada Centra za socijalni rad Zgrada Centra za socijalni rad Zgrada Centra za socijalni rad Zgrada Centra za socijalni rad Zgrada Centra za socijalni rad Zgrada Centra za socijalni rad Zgrada Centra za socijalni rad
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 8404

Povezane vesti

Povezane teme

centar za socijalni rad

migranti

migranti u subotici

milimir vujadinović

prihvatilište za migrante

maloletni migranti

ambulanta kumičićeva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.