Komentara: 0
Pregleda: 3812

Program obuke korišćenja naprednih tehnologija u Srednjoj medicinskoj školi

29.11.2015. u 04:39h
Izvor: Subotica.com
Srednja medicinska škola u Subotici je 28. novembra 2015. godine ugostila polaznike seminara  pod nazivom "Upotreba e-gadgets-a u nastavi i učenju", nastavnike  iz medicinskih škola Vojvodine  (Sombor, Novi Sad, Sremska Mitrovica) kao i nastavnike iz tri škole iz Subotice.
Program obuke korišćenja naprednih tehnologija u Srednjoj medicinskoj školi

Finansijsku podršku u realizaciji seminara većim delom je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice AP Vojvodine.

Cilj programa je ostvaren kroz jačanje kompetencija nastavnika, naročito u oblasti inovativnih sadržaja iz programa kontinurane edukacije u oblasti informatičke pismenosti. Vrlo važna činjenica je, da se stečeno znanje na seminaru  može implementirati u nastavni proces, koji značajno olakšava saradnju između nastavnika i učenika, nastavnika i nastavnika, ili saradnju oformljenog tima.

Pored sticanja znanja iz aplikacije Dropbox na računaru, korišćen je i pametan telefon i tablet jer se na svim ovim urađajima sinhronizuju podaci, a svim polaznicima je demonstrirana i upotreba pametne table koja je instalirana u Srednjoj medicinskoj školi pre par dana.

Ovim seminarom je obezbeđeno strukovno povezivanje medicinskih škola Vojvodine, a doprinos se ogleda u razmeni iskustva, međusobnim  druženjem nastavnika  putem učenja iz šest škola u Vojvodini.

Putem seminara osavremenjeno je  znanje i praktične veštine u oblasti informacionih tehnologija, tzv. čuvanje podataka u oblaku (cloud)  u skladu sa svetskim tendovima.

Predavači na seminaru su bile nastavnice Srednje medicinske škole, Gordana Bašić Palković i Nada Olah, a IT podršku je osigurao Ivan Bašić Palković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3812
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.