Komentara: 0
Pregleda: 5536

Pripreme košarkaša u toku, start sezone u oktobru

28.08.2016. u 10:19h
Izvor: TV Subotica
Početak takmičenja u Prvoj ligi zakazan je za prvu sedmicu oktobra, a košarkaši Spartaka ovaj period će provesti u formiranju tima, uigravanju i brušenju forme pred nove izazove. Odigraće se nekoliko kontrolnih utakmica, a priliku će biti i neki igraći iz omladinskog pogona Spartaka.
Pripreme košarkaša u toku, start sezone u oktobru

Košarkaši Spartaka nalaze se u jeku priprema za novu sezonu. Igrački kadar je pretrpeo brojne promene u odnosu na prethodnu sezonu koju su plavi golubovi završili u drugoj polovini prvenstvene tabele.

Završen je prvi deo bazičnih priprema gde se radilo na kondiciji, a zatim su igrači prešli u halu sportova gde ih očekuje rad sa loptom i rad na svim elementima igre pod obručima.

- "Što se tiče naših očekivanja, u ovom trenutku ne mogu ništa sa sigurnošću da tvrdim, dok ne vidim i ostatak timova u ligi. Ono što je sigurno jeste da sada za nijansu imamo napadački lošiji tim nego prethodne godine, naravno to sve ide uz finansijske mogućnosti, a sa druge strane klub s obzirom kako je dobro organizovan sigurno ima veće ciljeve u odnosu na prethodnu sezonu, kada smo se borili za opstana, i ove godine se to ne sme dovoditi u pitanje." - rekao je Dušan Alimpijević, trener KK "Spartak"

Odlični rezultati mlađih kategorija OKK "Spartak", nisu prošli ne primećeno ni šefu struke prvog tima. Želja rukovodstva oba kluba je da obezbede razvoj potencijala mladih košarkaša uz iskusnije prvoligaške igrače, pa se stoga mogu očekivati nova mlada lica u prvom timu.

- "Već smo priključili pojedine mlade igrače u dogovoru sa Jovanom Sirovinom iz OKK Spartak. Oni kao klub fantastično rade i imaju dosta talentovane dece, mi smo ušli u usmeni vid saradnje da nam šalju 2 do 3 momka za koje misle da mogu ispratiti seniorske zahteve, a opet sa druge strane da tim momcima koji dođu u prvi tim to mnogo znači, da osete atmosferu koja se tu stvara. Naravno nama to mnogo znači, da imamo veću konkurenciju u timu i sigurno da ćemo tokom sezone imati mladih igrača u prvom timu." - zaključio je Alimpijević

Nova sezona, novi izazovi. Za razliku od prethodne, tim se na vreme oformio, ciljevi su postavljeni a očekuju se i dobri rezultati, koji bi obezbedili veći povratak publike na tribine Hale sportova.

Iz sezone za nama zaključak je da je liga prilično izjednačena i da Spartak zahvaljujući svojoj igri baziranoj na čvrstoj odbrani  i brzom tranzicijom u napad, može napraviti iskorak više, i priključiti se ekipama u vrhu poput čačanskog Borca ili niškog Konstantina.

Podsećamo, u košarkaškoj Prvoj ligi takmiči se 14 klubova, od čega se prva četiri na kraju sezone plasira direktno u Superligu, gde ih očekuje borba za titulu sa aktuelnim prvakom Crvenom zvezdom, beogradskim Partizanom, FMP iz Železnika i Mega Leksom iz Sremske Mitrovice.

Do početka sezone, koji je zakazan za prvu sedmicu oktobra košarkaši Spartaka odigraće nekoliko pripremnih mečeva, a prvi biće sada već tradicionalni duel sa Dardom iz istoimene baranjske opštine.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5536

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

dušan alimpijević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.