Komentara: 0
Pregleda: 7476

Poribljavanje jezera Skenderevo

01.12.2008. u 09:59h
<p>U jezero Skenderevo juče je pu&scaron;teno 1200 kilograma konzumnog amura i jedna tona konzumnog &scaron;arana. Sredstva za ovu akciju odezbeđena su od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu. Ovakvo poribljavanje na teritoriji Subotice nije obavljeno već nekoliko godina, pa je iz tog razloga ova akcija izuzetno značajna za Savez ribolovaca Subotice.</p>
Poribljavanje jezera Skenderevo



Akumlaciono jezero Skenderevo je najčistije u našoj okolini, pošto ni jedan zagađivač ne postoji u njegovoj okolini. Riblji fond je proteklih godina u velikoj meri smanjen, pa je upravo iz tog razloga ovo poribljavanje bilo neophodno. Za amure su se odlučili iz razloga što se ta vrsta hrani vodenim biljem, a jezero je bogato vodenom florom, a šarani su najpopularniji među ribolovcima.

Novac za poribljavanje je izdvojio Pokrajinski sekretarijat za privredu, a predstavnici lokalne samouprave se nadaju da ovo neće biti poslednje poribljavanje na teritoriji našeg grada. Lokalna samouprava planira da narednih godina mnogo više pažnje posveti ribolovu i kao sportu, ali i kao rekreaciji, a za to su neophodne vode bogate ribom.

U toku današnjeg dana bi u jezero Skenderevo trebalo da bude pušteno još 500 kilograma mlađi amura, a plan za narednu godinu je sređivanje okoline jezera, koje ima i ribolovni potencijal, ali je idealno mesto i za odmor i rekreaciju. Sređivanje bi podrazumevalo pripremanje ribolovačkih mesta, ali i putne infrastrukture, kako bi sa svih strana bio obezbeđen pristup jezeru.

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 7476
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.