Komentara: 24
Pregleda: 9177

Pokret DJB: Rešiti problem odnošenja uginulih domaćih životinja

16.02.2017. u 18:04h
U nastavku prenosimo saopštenje GO Dosta je bilo Subotica.
Pokret DJB: Rešiti problem odnošenja uginulih domaćih životinja

Fotografije ostataka uginulih domaćih životinja koje ovdašnji stočari gomilaju u naselju Bajmok, obelodanio je ovih dana Arpad Kiš, predsednik Udruženja seljaka Subotice. Kako tvrdi, to je rezultat činjenice u Subotici , kao i u okolnim naseljima, nije rešen problem odnošenja uginulih životinja.

Zbog toga meštanima nije ostalo drugo nego da ih donose i bacaju na mestu bivšeg stočnog groblja, a za ostalo se, tvrdi Kiš pobrinu lisice i psi lutalice.

U tekstu koji je objavljen u „Politici“ , a prenose ga i lokalni portali, možemo da pročitamo i izjavu tehničkog direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ Veselina Šukovića koji objašnjava da je lokalna samouprava na osnovu Uredbe iz 2014. godine posao odvoženja uginulih umatičenih grla goveda, svinja i ovaca poverila ovom preduzeću te da se on obavlja po utvrđenoj proceduri.

Prema Šukovićevim rečima uginule domaće životinje radnici „Čistoće i zelenila“ odnose na stočno
groblje koje je formirano iza prečistača otpadnih voda u Subotici, a o kojem brine posebno preduzeće izabrano na tenderu .

Pokret DJB: Rešiti problem odnošenja uginulih domaćih životinja

Pokret DJB: Rešiti problem odnošenja uginulih domaćih životinja

Kako to izgleda , vidimo na fotografijama. Dakle, niti je uređeno , niti ko o tome vodi računa. Kako
nezvanično saznajemo, nadležne inspekcije i Službe pri lokalnoj samoupravi već dve godine primaju informacije i znaju da se uginula stoka , kako zimi, tako i leti, redovno ostavlja pored prečistača, ali do sada niko adekvatno nije regovao. Stoga pitamo gradonačelnika i odgovorne u lokalnoj samoupravi – zašto se ovo dešava? Koja firma je na tenderu izabrana da vodi računa o prostoru na kom se ostavlja uginula stoka? Koliko novca je za to tačno izdvojeno iz budžeta Grada? Zašto tehnički direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Veselin Šuković daje neproverene informacije i dovodi građane u zabludu da je sve rešeno – kada vidimo da nije.

Pokret Dosta je bilo neće ovako raditi. Iza svake izjave, odluke ili tendera moraće da stoje javno objavljeni podaci o tome ko, koliko i zašto dobija sredstva iz budžeta. Transparentnost i odgovornost moraju da idu zajedno. Građani moraju da znaju za šta izdvajaju novac i kako se njime upravlja.

Trenutno Suboticu vodi SNS sa koalicionim partnerima. Gradonačelnik Bogdan Laban ni posle 6 meseci na funkciji nije objavio program rada, na glavnom sajtu Grada Subotice ne postoje informacije o tome ko su mu pomoćnici, ne znamo šta rade, ne znamo koliko troše. Znamo samo da se broj zaposlenih u Gradskoj kući sa 310 povećao na 367. To plaćaju građani.

// kraj saopštenja

Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 24
Pregleda: 9177

Povezana vest

Povezane teme

pokret dosta je bilo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.