Komentara: 9
Pregleda: 23596

Počinje obeležavanje Dana grada Subotice

30.08.2016. u 11:26h
Izvor: Subotica.com
Uvodna dva dana uoči centralnog događaja obeležiće izložbe, predavanja i projekcije dokumentarnih filmova. Prvog i drugog septembra održaće se brojni koncerti različitih žanrova, kao i nastupi kulturno-umetničkih i folklornih grupa.
Počinje obeležavanje Dana grada Subotice

Za Dan grada Subotice lokalna samouprava je pripremila bogat kulturno-umetnički program. Prvog septembra nastupiće Vojvođanski kamerni orkestar, Budimpeštanska opera i Peli Barna, pevač iz Mađarske, dok će narednog dana Subotičane na Trgu zabavljati Perpetuum mobile i Leksington bend.

Obeležavanje Dana grada počinje danas sa izložbama predavanjem i projekcijom filma, a nastavlja se sutra sličnim sadržajem. Za više detalja pogledajte program proslave.

Danas će u Gradskoj suvenirnici biti otvorena izložba Željka Vukelića po nazivom "Izbor secesijskih objekata i detalja subotičkog arhitekte Titusa Mačkovića", a koja će trajati do 4. septembra. U Gradskom muzeju od 18 časova održaće se predavanje sa projekcijom, istoričara umetnosti, dr Olge K. Ninkov, dok će u Filmskom klubu "Orient" biti održani izložba slika Save Halugina i projekcije kratkih filmova subotičkih autora.

Počinje obeležavanje Dana grada Subotice

U okviru proslave Dana grada održava se i izložba Stevana Kojića "Samoodrživi sistemi apsurda" koju zainteresovani mogu pogledati u Galeriji "Dr Vinko Perčić" do 23. septembra.

Koncerti i nastupi kulturno-umetničkih i plesnih grupa biće održani 1. i 2. septembra, a lokalna samouprava je obezbedila besplatan autobuski prevoz iz prigradskih naselja na koncerte u večernjem terminu.

Kompletan program možete da pogledate u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 23596

Povezane vesti

Povezane teme

Grad Subotica

dan grada

proslava dana subotice

proslava dana grada

program proslave

program proslave dana grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.