Komentara: 0
Pregleda: 2322

Peti uzastopni poraz odbojkaša Spartaka

16.11.2013. u 12:54h
Izvor: Wiener Städtische liga
Posle poraza u Kupu u utakmici odigranoj u sredu, odbojkaši Spartaka doživeli su novi poraz - ovaj put je bila bolje ekipa Ribnice koja je pobedila sa maksimalnih 0:3. Utakmicu je posmatralo oko 200 gledalaca u subotičkoj Hali sportova. naredne subote MOK "Spartak" dočekuje ekipu Crvene zvezde,
Peti uzastopni poraz odbojkaša Spartaka

Odbojkaši Ribnice naneli su Spartaku drugi poraz u nizu . Kraljevčani su zabeležili tek drugi trijumf, zanimljivo i ovaj u gostima, s obzirom da su prethodno slavili u Kladovu. Za MOK "Spartak" ovo je peti vezani poraz, uključujući i onaj u Kupu i trenutno se nalaze na pretposlednjem mestu u Superligi Srbije.

U prva dva seta ekipa koju sa klupe predvodi Boško Mačužić igrala je sjajno. Odličan prijem servisa omogućavao je iskusnom dizaču Predragu Bićaninu da upošljava sve saigrače, a prednjačili su oni najiskusniji, srednjak Mladen Bojović i od ove sezone primač servisa Mirko Radević. Njih dvojica, inače bivši mladi reprezentativci naše zemlje, zajedno su osvojili 35 poena!

U prvom setu Spartak je donekle bio u igri samo do prvog obaveznog predaha, kad je zaostajao dva poena (8:6). Već na drugom tajm-autu ta razlika je bila daleko veća (16:9), a potom je Ribnica rutinski privela posao kraju – 25:15. Osim startnih 5:1 za Subotičane, ostatak drugog perioda je protekao u znaku Kraljevčana.

Vrlo brzo je došlo do preokreta (8:7), a nedugo potom Ribnica je imala „plus četiri“ (16:12). Istu razliku su zadržali u završnici (21:17), u kojoj Spartak nije imao snage za preokret – 25:22. Uzbuđenja su viđena tek u trećem setu. I tada su gosti konstantno imali prednost, ali je usledila neizvesna završica.

Ona je ipak pripala Kraljevčanima, koji su odigrali najbolji meč u dosadašnjem toku sezone – 32:30. Pored pomenutih Bojovića i Radevića, sjajan je bio i Vladimir Usiljanin (12), kao i Luka Marinković (7), a sa druge strane Subotičanima nisu pomogla ni 23 poena korektora Luke Medića.

Spartak (Subotica) – Ribnica 0:3
(15:25, 22:25, 30:32)

Hala: „Dudova šuma“ u Subotici. Gledalaca: 120. Sudije: Svetlana Zotović (Beograd) i Vladimir Simonović (Kragujevac). Trajanje meča: 84 minuta.

SPARTAK: Jungić, Janačkov 1, Vidakov (libero), Janjić 6, Elezović, Čajić, Konkolj (libero), Marković 10, Kecman 13, Medić 23, Ilić 6, Stefanović 1. Trener: Aleksandar Petrović.

RIBNICA: Marinković 7, Stojsavljević, Usiljanin 12, Okošanović, Bojović 20, Močić (libero), Radović 8, Bićanin 2, Veljović, Milovanović, Radević 15, Kiković (libero). Trener: Boško Mačužić.

Izvor: Wiener Städtische liga
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2322
Povezane teme

hala sportova

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.