Komentara: 7
Pregleda: 5390

Pao hrast u Hrastovoj ulici

18.08.2014. u 17:12h
Izvor: RTV Yueco
Jedan hrast visine preko deset metara sinoć je pao u Hrastovoj ulici na Kelebiji, ali srećom nije zakačio niti jednu kuću. Zbog ovog hrasta koji je, po rečima stanovnika ove ulice, pretio da se sruši već duže vreme, zatražena je pomoć od preduzeća Vojvodinašume, koji su izašli na teren i utvrdili da opasnost od pada ne postoji. Samo par dana nakon toga i dan nakon dečijeg rođendana koji se odvijao baš u tom parku, drvo se srušilo.
Pao hrast u Hrastovoj ulici

Prvi hrast u ovoj ulici, koja se tako i naziva zbog velikog broja hrastova, pao je pre 5 godina i uništio jedan automobil. Tada je većina drveća koja su pretila da padnu posečena. Ostalo je nekoliko stabala, koja su u to vreme bila zdrava, ali više nisu. Iz tog razloga stanovnici su se obratili preduzeću Vojvodinašume koji su nakon izlaska na teren ustanovili da stabla nisu u lošem stanju i da ne preti opasnost od pada. Samo par dana nakon toga i dan nakon što je baš na ovom mestu održan i dečiji rođendan, stablo se srušilo.

Nakon pada stabla, ekipa Vojvodinašume ponovo je izašla na teren i obeležila sva stabla koja je potrebno iseći da se ovakve stvari ne bi ponavljale. Ipak, po rečima stanovnika ove ulice, rečeno im je da je potrebno sačekati odobrenje inspektora za seču ovih stabala, jer se radi o zaštićenoj vrsti.

Do zaključenja naše informativne emisije nismo uspeli da dobijemo zvaničnu izjavu od predstavnika preduzeća “Vojvodinašume” iako smo saznali da su upoznati sa pomenutim problemom. Najbitnije je da se i ostala stabla poseku, odnosno da odobrenje stigne, dok se sama ne sruše i tako naprave novu štetu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5390
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.