Komentara: 0
Pregleda: 3990

Održana radionica u okviru projekta "Mobilni omladinski klub"

06.12.2016. u 17:38h
Izvor: Subotica.com
U Gradskom omladinskom centru održana je druga od tri zamišljene radionice za edukaciju volontera, koji će biti angažovani u okviru projekta “Mobilni omladinski klub“.
Održana radionica u okviru projekta "Mobilni omladinski klub"

Projekat "Mobilni omladinski klub", koji realizuje Centar za omladinski rad u saradnji sa udruženjem “Omladina Jazas“ Novi Sad, Kancelarijom za mlade grada Subotice i udruženjem "Razvojno edukativni centar za decu i mlade - Mali Princ 2010", ima za cilj da poboljša prava dece i mladih izbeglica i migranata kroz izgradnju i negovanje tolerancije i solidarnosti u lokalnim zajednicama u Srbiji.

Nakon edukacije, volonteri od 15 do 30 godina starosti će sa programskim timom, kombijem zamišljenim kao Mobilni omladinski centar, obilaziti migrante u dva grada pogođena migrantskom krizom, Subotici i Šidu.

- Radićemo sa mladima iz Subotice i Šida na smanjenju socijalne distance između izbeglica i migranata s jedne i lokalnog stanovništva sa druge strane. Smatramo da su mladi najspremniji na prihvatanje različitosti i da mogu da donesu promene u društvu, pa smo zato odlučili da realizujemo te radionice ovde. Interesovanje mladih je veće nego što smo očekivali, ima ih od 35. Nakon ove prve faze, radionica interkulturalnosti, u januaru ćemo raspisati poziv za volontere, koji će volontirati u „Mobilnom omladinskom klubu“. Mobilni omladinski klub je kombi opremljen svim onim što bi omladinski klub trebalo da ima, pa ćemo obilaziti lokacije gde se nalaze migranti kako bi im omogući da provedu vreme u prijatnijoj atmosferi - objašnjava Ivana Jerkov iz Centra za omladinski rad.

Mobilni omladinski klub će deci i mladima iz izbegličke populacije, starosti od 10 do 19 godina, omogućiti da na kreativan način i sportskim aktivnostima poput fudbala, stonog fudbala i izrade nakita, ispune slobodno vreme.

Sredstva za realizaciju projekta obezbedio je Međunarodni institut „IOGT-NTO Movement“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3990

Povezana vest

Povezane teme

migranti

migranti u subotici

maloletni migranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.