Komentara: 2
Pregleda: 5204
Foto

Obeležen Međunarodni dan starih

30.09.2016. u 15:39h
Izvor: TV Subotica
Obeležen Međunarodni dan starih

Međunarodni dan starih obeležen je danas u našem gradu. Svi koji su posetili centralni gradski trg imali su priliku da obiđu štandove Gerontološkog centra, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje Subotica, Gradskog udruženja penzionera i Karitasa, koji se brinu o najstarijoj populaciji.

Centralni gradski trg u Subotici danas je bio u znaku naših starijih sugrađana. Sunčan i topao dan izmamio je mnoge na druženje,  a najveće interesovanje vladalo je za preventivnu kontrolu zdravlja. 

Svetski dan starijih upravo ima za cilj podizanje svesti  o potrebama najstarijih sugrađana. Lokalna samouprava i ove godine izvojila je značajna sredstva za ustanove koje se bave ovom kategorijom stanovništva.

Obeležen Međunarodni dan starih

Gerontološki centar u tri domska objekta ima 530 korisnička mesta, a prema rečima direktora, Petra Blaževića liste čekanja nisu duge. Veliko je interesovanje starijih je za gerontološke klubove, koji broje ukupno 7000 članova.

Srbija je jedna od najstarijih zemalja u Evropi i u svetu. Broj starijih od 65 godina prvi put je premašio broj mlađih od 18 godina, a 1.211.000 stanovnika je starije od 65 godina što je preko 17 odsto učešća u ukupnoj populaciji. Subotica nije izuzetak  i prema procenama jedna četvrtina populacije je iznad 65 godina.

Izvor: TV Subotica
Obeležavanje Međunarodnog dana starih Obeležavanje Međunarodnog dana starih Obeležavanje Međunarodnog dana starih Obeležavanje Međunarodnog dana starih Obeležavanje Međunarodnog dana starih Obeležavanje Međunarodnog dana starih Obeležavanje Međunarodnog dana starih Obeležavanje Međunarodnog dana starih
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5204
Povezane teme

međunarodni dan starih

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.