Komentara: 14
Pregleda: 4003
Foto

Obeležen Dan Evrope

09.05.2016. u 15:43h
Izvor: Subotica.com
Centar lokalne demokratije je na gradskom trgu, u saradnji sa Gradom Subotica, obeležio 9. maj - Dan Evrope. Građani su u okviru EU info kutka imali priliku da se kroz publikacije i brošure informišu o Evropskoj uniji, njenim institucijama, zemljama članicama i procesu pristupanja Srbije EU.
Obeležen Dan Evrope

Dan Evrope, predstavnici Centra lokalne demokratije su iskoristili i za obeležavanje 15. godišnjice pomoći Evropske unije Srbiji.

- Od 2001. godine do danas, od kada su pokrenuti prvi projekti, Srbija je dobila više od tri milijarde evra bespovratnih sredstava iz pretpristupnih fondova. Na ovaj način, Evropska unija je postala najveći partner i donator Srbije kroz podsticanje razvoja u različitim sektorima, što je vidljivo i u našem gradu-istakla je koordinatorka Centra lokalne demokratije, Silvija Patarčić i dodala da su u okviru IPA programa do 2020. godine raspisani novi pozivi- Očekujemo nove projekte i nadamo se što boljem iskorišćenju sredstava u različitim sektorima.

Ističući značaj negovanja evropskih vrednosti, gradonačelnik Jene Maglai je izrazio zadovoljstvo što je u prethodnom periodu Subotica bila jedna od najuspešnijih lokalnih sredina koje su konkurisale za sredstva EU.

- Blizu 20 miliona evra bespovratnih sredstava Subotica je dobila za izgradnju Regionalne deponije. Dobili smo i bespovratna sredstva za izgradnju prečistača, za izgradnju puta i graničnog prelaza  Bački vinogradi-Ašotholom.  Takođe, izezetan je značaj projekta za očuvanje biodiverziteta Palićkog jezera u vrednosti od 6,5 miliona evra. Odobreni su nam i projekti u cilju negovanja kulturnih vrednosti i razvoja obrazovanja. Mislim da smo bili veoma uspešni kada pogledamo kolika smo

Obeležen Dan Evrope

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana Evrope Obeležavanje Dana Evrope Obeležavanje Dana Evrope Obeležavanje Dana Evrope Obeležavanje Dana Evrope Obeležavanje Dana Evrope Obeležavanje Dana Evrope Obeležavanje Dana Evrope
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4003

Povezana vest

Povezane teme

dan evrope

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.