Komentara: 40
Pregleda: 34261
Video
Foto

Nova jača kiša i novi problemi u Subotici

06.06.2013. u 17:02h > 18:28
Nešto nakon 14 časova posle dvadesetominutnih padavina jačeg intenziteta u više delova grada došlo je do manjih ili većih poplava kao i neminovni kolaps saobraćaja na najprometnijim u užem i širem delu grada.
Nova jača kiša i novi problemi u Subotici

Kako saznajemo sa lica mesta, negde pred početak ovog kratkotrajnog pljuska desila se lakša saobraćajna nezgoda između dva vozila kod Majšanskog mosta pa je u ulici Jovana Mikića (od grada prema Majšanskom mostu) već tada došlo do otežanog funkcionisanja saobraćaja, a desetak minuta kasnije i već opisano stanje i problemi na više lokacija.

Radnici JKP "Čistoća i zelenilo" i JKP "Vodovod i kanalizacija" vrlo brzo izašli su na kritične tačke u gradu kako bi otklonili posledice nevremena.

Najveći problemi bili su ispod podvožnjaka kod Nove opštine gde već tradicionalno posle iole jače kiše zbog nižeg položaja u odnosu na dva dela grada između kojih je došlo je do nove poplave koja je značajno poremetila i usporila saobraćaj na ovoj deonici, a pogotovo što je saobraćaj sa te deonice preusmeren na obilazne puteve oko Majšanskog puta odnosno podvožnjak kod Pionira koji je takođe bio pod vodom.

Pohvala ide za saobraćajnu policiju i ljude iz JKP "Čistoća i zelenilo" i JKP "Vodovod i kanalizacija" koji su vrlo brzo na ovom delu pokušali da "izvade situaciju" tako što su jedni zaustavili saobraćaj od raskrsnice kod hotela Patrije prema Paliću, odnosno od Palića prema hotelu Patrija i regulisali saobraćaj u skladu sa okolnostima, dok su drugi u skromnoj opremi bili do pojasa u dubokoj vodi i pokušavali da pomognu da se voda brže raziđe.

Vozila koja su po visini bila u mogućnosti da prođu ovom deonicom iskoristila su tu prednost, bilo je i onih koji su pokušali i odustali, a nažalost i onih koji su bili previše optimistični i nerealni, što potvrđuju slika i video ispod.

Nova jača kiša i novi problemi u Subotici

Poplava je bilo i na Radijalcu, kod kružnog toka, zatim na delu ulice koja povezuje Arsenija Čarnojevića i Aleju M. Tita, u Braće Radić, na Prozivki u Blaška Rajića, u više ulica na Makovoj sedmici, na Teslinom naselju, kod pozorišta "Jadran"... Građani su se zajedno sa radnicima JKP  borili da ovu današnju nepogodu saniraju u što kraćem roku, dok su se drugi trudili da nastave svoj put.

Dva časa kasnije (16:25) Subotica je kao i jutros ponovo pod suncem, a saobraćaj na ovim kritičnim mestima je skoro pa u potpunosti normalizovan.

Nova jača kiša i novi problemi u Subotici

Fotografije naših fotoreportera sa nekoliko lokacija možete da pogledate u povezanom albumu.

Poplave u Subotici Poplave u Subotici Poplave u Subotici Poplave u Subotici Poplave u Subotici Poplave u Subotici Poplave u Subotici Poplave u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 40
Pregleda: 34261
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.