Komentara: 5
Pregleda: 4862

Medeni doručak za đake

19.02.2016. u 17:36h
Izvor: RTV Yueco
Sa željom da nauče mališane zašto je dobro jesti med i da bi se izborili sa falsifikatima koj su preplavili tržište, Udruženje pčelara Subotica “Pčela” pre desetak dana započeli su akciju “Medeni doručak”. Za vreme trajanja akcije pčelari tokom prepodneva obilaze subotičke gradske i prigradske osnovne škole i razgovaraju sa učenicima.
Medeni doručak za đake

Tokom prepodneva “Medeni doručak” pčelari iz Udruženja “Pčela” servirali su đacima Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”. Pčelari su deci pričali o medu i njegovim blagodetima, ali i zanimljive priče o tome kada je čovek prvi put probao med.

Udruženje pčelara “Pčela” ima višedecinijsku tradiciju i okuplja oko 80 članova. Sa željom da popularizuju med, da upoznaju decu, ali i njihove roditelje sa blagodetima meda i da bi se izborili sa falsifikatima koji su po njihovimj rečima, preplavili tržište, u ovom udruženju su rešili da pokrenu akciju “Medeni doručak”. Akcija se sprovodi u svim gradskim i prigradskim školama na teritoriji Subotice.

Iz Udruženja “Pčela” poručuju da je jedini pouzdan način, osim laboratorijske analize, kako da razlikujeno pravi med od falsifikata, po njegovoj težini. Pčelari ističu da jedna velika tegla pravog meda teži oko 1300 gr, dok je ona koja sadrži veštački med lakša za oko 100 gr i teži oko 1200 grama. Oni takođe podsećaju da je zdravo jesti med svakodnevno, na prazan stomak, uz čaj ili vodu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 4862
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.