Komentara: 2
Pregleda: 3187

Košarkaši Spartaka od sutra na "godišnjem"

16.06.2016. u 10:23h
Izvor: Subotičke novine
Košarkaši Spartaka od sutra na "godišnjem"

Muški košarkaški klub Spartak je dan je od retkih klubova u Srbiji koji je radio prethodnih nekoliko nedelja. Nakon 3-4 nedelje pauze posle naporne sezone i obezbeđenog opstanka u Prvoj ligi Srbije, ekipa se ponovo okupila, a radiće sve do sutra, 17. juna, kada kreće letnji odmor. Kako saznajemo, ponovo okupljanje i početak priprema za narednu sezonu zakazan je za 8. avgust.

- Iza nas je jedna naporna sezona u kojoj smo uspeli da ostvarimo osnovni cilj - da opstanemo. Najveći problem je bio u činjenici da se promenio broj ekipa koje ispadaju iz Lige, to nas je malo i poremetilo u koncepciji rada, dovođenja igrača, ali se ispostavilo da su svi oni koje smo doveli završili posao - priseća se Dušan Alimpijević, trener Spartaka, protekle sezone, a potom nastavlja:

- Klub je napravio fantastičnu stvar, jedan smo od retkih klubova koji treniraju u ovom periodu, a ovo je vreme kada igrači najviše napreduju. Imamo obezbeđeno sve što nam je u ovom momentu potrebno, a da su ovi treninzi značajni vidi se već sada, jer su igrači podigli svoj nivo rada i igre. Vidi se to na treninzima, a videlo se i na utakmicama koje smo igrali. Sastali smo se da Dinamikom, Vojvodinom iz JI” lige, Zemunom. Dobro smo radili, podigli smo nivo kod igrača sigurno za 20-30%. Posvetili smo se igračima koje imamo, umesto da dovodimo mnogo novih košarkaša, i to se kroz prijateljske mečeve pokazalo kao dobro.

Košarkaši Spartaka od sutra na "godišnjem"

Do kraja ciklusa priprema biće mnogo jasnija i slika oko igračkog kadra kojeg će stručni štab imati u Spartaku.

- Bitno nam je prvo da vidimo ko će od ovih koji su završili sezonu ostati. Od nekih ćemo se sigurno oprostiti, a biće i novih igrača. Imali smo nekoliko igrača na probi, sa nama su još uvek Jovišić i Kokovanović iz Vojvodine, dolazi nam Deši Ibitaj, Nigerijac sa koledža, on će nam se priključiti 8. augusta. Otvorili smo naša vrata i za sve igrače iz Subotice, mlađe momke, da bar budu deo našeg sistema kroz treninge... Cilj je da se do 17. juna zna 70-80% ekipe, da ostalo uradimo do 8. augusta, pa da pripreme krenemo od početka sa formiranim timom.

ČEKA SE PRLJA - Predrag Prlja je odlično počeo prošlu sezonu u Spartaku, poveo je ekipu i sa kapitenskom trakom, a onda je morao na pauzu zbog povrede. - Prlja polako ulazi u proces rada, biće uz nas sigurno i na početku priprema. On je svojim zalaganjem, kvalitetom i ljudskim osobinama, sigurno zaslužio da ga sačekamo dok ne bude u potpunosti spreman da nam se priključi - komentariše Alimpijević.

O konačnim ambicijama u novoj sezoni, Alimpijević još ne može da precizno govori.

- Nije sporno da ćemo se truditi da se borimo za gornji deo tabele, naravno u okviru našeg budžeta. No, zna se dobro da u sportu ne igraju budžeti, nego da su na terenu igrači, a pored njih stručni štab. Ne znamo još ni format u kojem će se igrati naše takmičenje, ne znamo kakvi će biti naši konkurenti. Mnogo je nepoznanica, pa bi bilo neozbiljno nešto već sada obećavati.

Iako ne može da obeća šta će biti, Alimpijević ističe da zna šta sigurno neće biti.

- Sigurno je da grčevita borba za opstanak ne srne biti opcija. Ono što je sigurno takođeje da će Liga biti sigurno jača nego prošle sezona. Prošla, nikad slabija sezona, je bila za nauk mnogim ekipama, pa i nama. Neki su to dosta skupo platili. Verujem da se neće ponoviti situacija da ekipe tek od januara-februara krenu da se „čupaju”. Očekujem mnogo jaču i ozbiljniju ligu sa mnogo više budžetski stabilnijih klubova - zaključio je Alimpijević.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3187

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

dušan alimpijević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.