Komentara: 3
Pregleda: 12989

Korisnici "Kolevke" predstavili multietičnost Subotice u Pragu

24.05.2016. u 20:55h
Izvor: Subotica.com
Korisnici Dnevnog boravka za odrasla lica pri Domu za decu „Kolevka“ bili su jedini predstavnici naše zemlje na 7. „Art festivalu“, koji je u organizaciji Svetske folklorne asocijacije održan u Pragu proteklog vikenda. Festival je okupio oko 300 učesnika iz 10 zemalja sveta, a naši sugrađani su nastupili u revijalnom delu programa.
Korisnici "Kolevke" predstavili multietičnost Subotice u Pragu

Publici u „Zlatnom gradu“ su se predstavili pesmama „Kosovski božuri“, „Mito bekrijo“ i „Podvikuje bunjevačka vila“ u izvođenju Sonje Poljaković. Mutietičnost Subotice na jednom od najpoznatijih praških trgova dočarali su i zanimljivim folklornim nastupom.

- Zbog specifičnosti naših korisnika oni su bili učesnici revijalnog dela programa. Svi smo zadovoljni njihovim nastupom, a koliko je bio uspešan pokazuje i to što smo pozvani da i naredne godine uzmemo učešće na ovom festivalu. Mi smo bili jedini učesnici iz Srbije, a sa prostora bivše Jugoslavije bili su još i učesnici iz Slovenije-kaže direktor Doma za decu „Kolevka“, Nenad Kozomora.

Četvorodnevni boravak u prestonici Češke, korisnicima je doneo nezaboravno iskustvo, jer su sklopili nova prijateljstva, a uspeli su i da obiđu znamenitosti grada na Vltavi.

Korisnici "Kolevke" predstavili multietičnost Subotice u Pragu

- Ono što smo mi videli na njima je sreća, četiri dana sreće na njihovom licu je nešto što je nama koji radimo sa ovom populacijom najvažnije. Oni su zaista zadovoljni jer su se na tom putu družili sa drugim takmičarima, a uspeli su i da vide Prag kao i Beč, u koji smo svratili u povratku - kaže Kozomora i dodaje- Ove godine je u „Zlatnom gradu“ boravilo šest korisnika od ukupno 40 koliko ih ima u Dnevnom boravku za odrasle u Banijskoj ulici, a želja nam je da sledeće godine i drugi dožive.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 12989

Povezana vest

Povezane teme

kolevka

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.