Komentara: 18
Pregleda: 5592

Konkursi na projekte namenjene izbeglim licima

05.07.2013. u 16:05h
Izvor: RTV Yueco
Grad Subotica je sa Komesarijatom za izbeglice i interno raseljena lica potpisao učešće, odnosno sufinansiranje na dva projekta. Radi se o ekonomskom osnaživanju još uvek postojećih izbeglica na teritoriji Republike, a reč je o pomoći u vidu građevinskog materijala u jednom, i u dohodovnim aktivnostima u drugom projektu. Konkurs je otvoren od ponedeljka i trajaće 15 dana, a o ponudama će odlučivati dve komisije koje su formirane od strane grada.
Konkursi na projekte namenjene izbeglim licima

U Suboticu se u poslednjih 20 godina doselilo preko 12 hiljada izbeglica, od čega je većina stekla državljanstvo Republike Srbije, dok se oko 750 lica još uvek vode kao izbegla lica. Dva projekta koja sufinansiraju Grad i Komeserijat za izbeglice, a koji se tiče ekonomskog osnaživanja, odnosi se samo na izbegla lica, što znači da na projekte ne mogu da konkurišu interno raseljena lica.

U prvom projektu, koji se tiče dohodovnih aktivnosti, Grad je učestvovao sa 240 hiljada dinara, dok je komeserijat za te namene izdvojio 2 miliona i 160 hiljada dinara.

Kada je reč o pomoći u građevinskom materijalu Grad je učestvovao sa 320 hiljada dinara, dok je komeserijat finansirao 2 miliona i 880 hiljada dinara.

Konkursi na projekte namenjene izbeglim licima

Konkurs će biti otvoren od ponedeljka 7. jula pa sve do 26. jula, a o konačnoj dodeli odlučivaće dvojna komisija koja je sačinjena od strane grada. Sva zainteresovana lica koja žele da dobiju više informacija mogu da posete kancelarije povereništva za izbeglice u Novoj opštini, gde takođe mogu da preuzmu konkursna dokumenta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 5592
Povezane teme

komesarijat za izbeglice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.