Komentara: 2
Pregleda: 3027

Klizačica Leona Rogić po treći put osvojila "Beogradski trofej"

28.03.2016. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Nakon osvajanja titule prvakinje Vojvodine u konkurenciji mlađih juniorki, Leona je zablistala i na tradicionalnom "Beogradskom trofeju" na kojem je treću godinu za redom nadvisila konkurenciju u svom uzrastu i za kraj sezone doneća kući još jedan trofej.
Klizačica Leona Rogić po treći put osvojila "Beogradski trofej"

Na poslednjem takmičenju u umetničkom klizanju u Srbiji, održanom u Beogradu 24. i 25. marta učestvovala su četiri kluba iz Beograda, novosadska Vojvodina, subotički Spartak i jedan klub iz Makedonije. Jedina predstavnica Spartaka je ponovo bila Leona Rogić,  aktuelna državna prvakinja u kategoriji mlađih juniorki.

Nakon osvajanja titule prvakinje Vojvodine u Novom Sadu,  ponovila je dobar program i treći put zaredom osvojila "Beogradski trofej" čime je zaokružila svoje učešće u kategoriji mlađih juniorki,  gde je u 2015. i 2016.  učestvovala na 12 takmičenja,  od kojih 6 domaćih i na svakom osvojila najsjajnije odličje.

Leona je učestvovavala i u Eurokupu gde trenutno zauzima 11. mesto, ali zbog nedostatka materijalnih sredstava odlazak na završni turnir u Italiji je izostao.

Klizačica Leona Rogić po treći put osvojila "Beogradski trofej"

Učešće na Beogardskom trofeju je bio njen oproštaj od kategorije mlađih juniorki u kojoj ima pravo da nastupa još dve sezone, ali u dogovoru sa trenerom Milicom Stanković, odlučeno je da pređe u juniorsku kategoriju.

- Pravo na prelazak se stiče od jula meseca i time se otvaraju vrata za nastupe na Svetskom juniorskom Gran-priju.  Nadamo se da će predstavnica subotičkog Spartaka i najmlađa predstavnica reprezentacije Srbije u junioskoj kategoriji naredne sezone uspeti da se pripremi za učešće na jakim međunarodnim takmičenjima i možda čak osvoji dovoljan broj bodova za nacionalni tim i time obezbedi učešće na Svetskom juniorskom prvenstvu." - izjavio je Jovan Rogić, predsednik Klizačkog kluba "Spartak" i dodao da za nastavak Leonine uspešne karijere treba da se obezbede dobri uslovi za treninge, duža klizačka sezona i određena materijalna sredstva.

Po rečima Jovana Rogića, Leona vredno trenira u Beogradu a sve u cilju priprema za odlazak na razvojni trening kamp i takmičenje u Gdanjsku od 11. do 15. aprila . Nakon toga sezonu završava na međunarodnom razvojnom kampu u Ostravi od 3. do 8. maja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 dan
Komentara: 2
Pregleda: 3027

Povezana vest

Povezane teme

klizanje

klizački klub spartak

umetničko klizanje

klizališna sezona

leona rogić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.