Komentara: 0
Pregleda: 2728

Izložba u Likovnim susretima "Novo: akvizicije od 2010. do danas"

24.01.2014. u 12:39h
U Modernoj galeriji "Likovni susret" u sredu, 29. januara, sa početkom u 18 časova biće otvorena izložba "Novo: akvizicije od 2010. do danas". Izložbu će otvoriti Jene Maglai, gradonačelnik Subotice.
Izložba u Likovnim susretima "Novo: akvizicije od 2010. do danas"

Izložba prikazuje umetničke objekte koje je Moderna galerija ’’Likovni susret’’ Subotica pribavila za svoj fond u prve tri godine ove decenije. Podsticaj za osmišljavanje izložbe bila je odluka Grada Subotice da u 2013, prvi put posle nešto više od dvadeset godina, dodeli Galeriji sredstva za otkup umetnina. Galerija, inače, kolekcioniše i čuva umetničke radove od samog svog osnivanja (1962), a danas se u njenom fondu nalazi oko 1400 predmeta.

Ovom prilikom biće prikazano osamnaest radova, koji su u fond Galerije stigli bilo kao deo legata, kao poklon umetnika ili su otkupljeni od autora. Ovaj segment fonda, koji je nastao kao rezultat akviziranja u protekle tri godine, karakteriše zastupljenost klasičnih umetničkih, ali i novih medija.

Neki od autora čiji radovi će biti izloženi su: Viktor Vazareli, Imre Šafranj, Velimir Vukićević, Tibor Sarapka, Edita Kadirić, Maja Rakočević-Cvijanov, Ksenija Kovačević, Laslo Antal...

Izložba u Likovnim susretima "Novo: akvizicije od 2010. do danas"

Izložba "Novo: akvizicije od 2010. do danas" predstavlja i pokušaj Galerije da otvori novo komunikacijsko polje u njenom odnosu sa publikom: izložba će imati svoj blog, a svakom od eksponata će biti dodeljen njegov QR kod sa informacijom koja će se moći pročitati kada se kod skenira, a koja se neće pojaviti na legendi, već jedino unutar koda.

Za vreme trajanja ove izložbe planirani su brojni prateći programi, o čijim će terminima javnost biti blagovremeno obaveštena.

Izložba "Novo: akvizicije od 2010. do danas" Izložba "Novo: akvizicije od 2010. do danas" Izložba "Novo: akvizicije od 2010. do danas" Izložba "Novo: akvizicije od 2010. do danas" Izložba "Novo: akvizicije od 2010. do danas" Izložba "Novo: akvizicije od 2010. do danas" Izložba "Novo: akvizicije od 2010. do danas" Izložba "Novo: akvizicije od 2010. do danas"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2728
Povezane teme

izložba

likovni susret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.