Komentara: 6
Pregleda: 14591

In Memoriam: Vladimir Erdeg - Meda (66)

30.07.2014. u 14:13h
Izvor: Subotica.com
Poznato lice Subotice Vladimir Erdeg - Meda preminuo je juče u 66. godini života. Meda je prošle godine obeležio 50 godina rada, ili kako bi on to rekao života u muzici. Sahrana će biti obavljena u petak od 13 časova na Bajskom groblju iz Peić kapele.
In Memoriam: Vladimir Erdeg - Meda (66)

Vladimir Erdeg - Meda rođen je u Zrenjaninu 9. decembra 1948. godine, prvi put se sa porodicom doselio u Suboticu u trećoj godini života, a od tada je više puta menjao mesto stanovanja na relaciji Sombor-Beograd-Subotica da bi se u svojoj 15. godini života trajno nastanio u Subotici.

Medi je muzika oduvek bila suština života, ali pored toga sticajem okolnosti okušao se u raznim aktivnostima od fizičkog radnika, disk džokeja, portira, bižutera, glumca, kuvara na prekookeanskim brodovima, restoratera i autora raznih radio emisija...

Meda je pripadao generaciji pionira subotičkog rock’n’rolla šezdesetih godina, bez koje Subotica ne bi bila grad dvadesetog veka. Veran muzici je ostao i u decenijama koje su sledile.

In Memoriam: Vladimir Erdeg - Meda (66)

Sami počeci muzičke karijere: Dejan Đorđević, Vladimir Erdeg - Meda, László Szalai i Karlo Neorčić

Autor je neformalne gradske himne “Zato volim Suboticu”, a poslednjih 11 godina i popularne TV emisije “Nešto malo drugačije”. Voleo je muziku, gitaru i veselo društvo. Svi koji su ga poznavali pamtiće ga kao osobu vedrog duha i velikog šaljivdžiju.

Jedno od njegovih poslednjih gostovanja u medijima imao je na RTV Yueco u emisiji "Popodne sa Jasminom"

Koncert: "50 godina sa vama"

Koncert Vladimira Erdega Mede "50 godina sa vama" održan je 17. decembra 2013. godine u Velikoj većnici Gradske kuće. Gošće večeri su bile naša pop diva Maja Odžaklievska i subotička pevačica Gordana Vidaković, koje su svojim raspolozenjem pridonele prelepoj atmosferi, kao i ženski hor pod vođstvom dirigenta Maćaši Murenjia.

In Memoriam: Vladimir Erdeg - Meda (66)

Gordana Vidaković, Vladimir Erdeg - Meda, Maja Odžaklievska (Subotica / decembar 2013.)

Medo: Zato volim Suboticu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 14591
Povezane teme

gordana vidaković

vladimir erdeg meda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.