Komentara: 2
Pregleda: 4364

Hrana na pijaci bezbedna

27.06.2012. u 17:18h
Izvor: RTV Yueco
Hrana životinjskog porekla na pijaci u Subotici prodaje se u rashladnim vitrinama, što znači da visoke temperature ne mogu da utiču na njenu ispravnost, kažu u JKP “Subotičke pijace”. Kada je reč o hrani kupljenoj u Mađarskoj, na pijaci postoje kolektivne rashladne vitrine, gde uz malu doplatu, prodavci mogu da skladište svoju robu. Ipak, nisu svi kupci sigurni u ispravnost hrane, pa na pijacu uglavnom dolaze radi nabavke nekih drugih potrebština.
Hrana na pijaci bezbedna

Anketirani sugradjani koje smo zatekli na pijaci kažu da nemaju običaj da kupuju hranu životinjskog porekla ovde, pogotovo tokom leta. Oni koji se ipak odluče da kupe nešto od hrane, uglavnom se opredeljuju za mladi sir, koji se po njihovim rečima uredno odlaže u vitrine.

U JKP “Subotičke pijace” kažu da nema bojazni od kupovine hrane na pijaci, kako u gradu, tako i na Prozivci, jer se sva hrana životinjskog porekla skladišti i prodaje iz rashladnih vitrina. Na pijaci u gradu se nalazi 14 rashladnih vitrina za živinsko meso, 18 za mlečne proizvode, kao i zajedničke rashladne vitirne, odnosno magacinski prostor sa 16 rashladnih vitrina. 

Hrana koja se uglavnom kupuje u Mađarskoj, kao što su salame, kobasice, kačkavalj i drugi proizvodi životinjskog porekla, zabranjena je za prodaju na tezgama, osim ukoliko se ne nalazi u kolektivnog rashladnom uređaju. JKP “Subotičke pijace” ponudilo je zakupcima, koji prodaju takvu vrstu robe, da uz malu nadoknadu odlože robu u taj magacinski prostor na zakonom propisanu temperaturu, dok će im se na tezgi nalaziti po jedan proizvod, kao uzorak ponuđene robe, koji ne sme biti u prodaji. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4364
Povezane teme

mlečna pijaca

subotičke pijace

jkp subotičke pijace

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.