Komentara: 8
Pregleda: 3109

Gradonačelnik Modest Dulić posetio Pečuj

28.08.2013. u 16:23h
Izvor: Kabinet gradonačelnika
Gradonačelnici Subotice i Pečuja, Modest Dulić i Žolt Pava (Zsolt PÁVA) razgovarali su juče o mogućnostima saradnje dva grada, posebno u oblasti kulture, kao i o kandidaturi Subotice za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.
Gradonačelnik Modest Dulić posetio Pečuj

Gradonačelnik Pečuja je rekao da je projekat koji je Pečuju doneo pobedu u nadmetanju za ovu prestižnu titulu 2010. godine rezultat timskog rada i inovativnosti u kreiranju kulturnih sadržaja. Tom prilikom gradonačelnik Pava ponudio je pomoć i podršku Pečuja kandidaturi Subotice za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

- Posebno će nam biti dragocena iskustva Vašeg tima, koji je i proces kandidature i realizaciju projekta Pečuj – grad bez granica uspešno priveo kraju. Zahvaljujem se na pozivu i podršci, a posebno me raduje povezivanje naša dva grada i u oblasti kulture, ali i u drugim oblastima, rekao je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.

Dva gradonačelnika razgovarala su i o Žolnai keramici, kao posebnoj poveznici dva grada. Tokom posete Pečuju delegaciji iz Subotice prezentovan je i Žolnai kulturni kvart, te trenutna situacija u fabrici keramike Žolnai, koja je na putu revitalizacije. Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, posetio je Pečuj na poziv mađarskog kolege, koji će uskoro uzvratiti posetu.

Izvor: Kabinet gradonačelnika
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3109
Povezane teme

Modest Dulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.