Komentara: 18
Pregleda: 12117
Foto

Gradonačelnik Jene Maglai sumirao rezultate

21.06.2016. u 14:17h
Izvor: Subotica.com
Skupština grada, zakazana za četvrtak na kojoj će biti izabrano novo gradsko rukovodstvo, bila je povod za konferenciju gradonačelnika Jenea Maglaija i sumiranje rezultata tokom dvoipogodišnjeg mandata.
Gradonačelnik Jene Maglai sumirao rezultate

Jene Maglai je na čelo grada došao krajem novembra 2014. godine, kada je prekomponovana gradska vlast, i to kao predsednik GrO Saveza vojvođanskih Mađara. U međuvremenu je bio jedan od osnivača Mađarskog pokreta, zbog čega je izbačen iz SVM.

Iako je, kako od svoje bivše stranke, tako i od opozicije, često bio kvalifikovan kao „slučajni gradonačelnik“, Maglai sa ponosom ističe da je za njegovog mandata otvoreno 4.500 novih radnih mesta, urađeni su kapitalni projekti na vodovodnom i toplovodnom sistemu, započeto rešavanje problema Palićkog jezera, nastavljena rekonstrukcija Narodnog pozorišta i Sinagoge, počela izgradnja Regionalne depponije... Tu je i uvođenje reda u izdavanje poslovnih prostora, korišćenje bilborda, postavljanje optičkih kablova, kupovina vojne imovine i zemljišta nekadašnje „Zorke“, dokapitalizacija Slobodne zone, kao i vraćanje „Elit Palića“ u državne ruke.

Gradonačelnik Jene Maglai sumirao rezultate

Gradonačelnik Jene Maglai sumirao rezultate

- Zadovoljan sam činjenicom da sma ostao na funkciju do kraja mandata i da je zaustavljeno čerupanje imovine grada, nered i javašluk – istakao je Jene Maglai. - Iako imamo dobre rezultate ne mogu biti u potpunosti zadovoljan jer se za dve godine ne može ispraviti ono što se gomilalo dve decenije. Još puno treba da se radi na efikasnosti Gradske uprave, javnih preduzeća, da se stane na put partijskom i rođačkom zapošljavanju. Izgubili smo pola godine baveći se izborima i to je za ovaj grad veliki luksuz. Nadam se da će vlast biti brzo formirana i da će se grad probuditi iz ove letargije.

Gradonačelnik Jene Maglai sumirao rezultate

Kada je postavljen za gradonačelnika obećao je da će stati na put stranačkim i rođačkim zapošljavanjima, u čemu je, kako sam priznaje, samo delimično uspeo.

- To je veliki problem u javnim preduzećima i to će biti veliki izazov i za mog naslednika jer javna preduzeća funkcionišu kao feudi. Neki direktori sebi dozvoljavaju privilegiju da odgovaraju samo partijama, a ne gradonačelniku i Gradskom veću. Bilo je ne samo stranačkih zapošljavanja, već sam zatekao čitave familije da rade u preduzeću, otac, sin, žena, brat, sestra. Sve sam to prekinuo – naglasio je Jene Maglai

Iako u novom sazivu skupštine, Pokret za građansku Suboticu ima isti broj odbornika kao SVM (11), Maglai naglašava da će biti konstruktivna opozicija.

- Ne interesuju me funkcije i ponovo se vraćam svojoj profesiji advokaturi. Što se tiče Mađarskog pokreta nema ni smisla da budemo deo skupštinske većine. To smo prevazišli i nećemo se prodavati za šaku pirinča, već ćemo sa 11 odbornika biti najjača opozicija u Skupštini – poručio je Maglai, želeći svom nasledniku puno uspeha. - Svaki uspeh lokalne samouprave znači uspeh za sve nas građane, a u narednih nekoliko meseci videćemo kakvim putem će krenuti nova gradska vlast.

Izvor: Subotica.com
Jene Maglai - šestomesečni izveštaj građanima Jene Maglai - šestomesečni izveštaj građanima Jene Maglai - šestomesečni izveštaj građanima Jene Maglai - šestomesečni izveštaj građanima Jene Maglai - šestomesečni izveštaj građanima Jene Maglai - šestomesečni izveštaj građanima Jene Maglai - šestomesečni izveštaj građanima Jene Maglai - šestomesečni izveštaj građanima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 12117

Povezana vest

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Grad Subotica

jene maglai

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.