Komentara: 34
Pregleda: 17595

Grad dobija novo javno preduzeće

19.10.2016. u 19:32h
Izvor: Subotica.com
Odbornici Skupštine grada, na petoj sednici zakazanoj za sutra, doneće odluku o likvidaciji JP „Privredno-tehnološki parkovi“ i osnovanju JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.
Grad dobija novo javno preduzeće

Naime, u obrazloženju odluke o postupku likvidacije „Privredno-tehnoloških parkova“ stoji da je Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, između ostalog, propisano da javna preduzeća ne mogu više biti indirektni korisnici budžetskih sredstava. Shodno tome, vrši se likvidacija JP „Privredno-tehnološki parkovi Subotica“, uz preuzimanje nadležnosti od strane Gradske uprave Grada Subotice. Takođe, član 17. Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu predviđa da je do 1. decembra 2016. godine potrebno sprovesti kompletan postupak likvidacije.

Na predlog Gradskog veća, JP „Direkcija za izgradnju grada“ promeniće poslovno ime u Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje. Novom javnom preduzeću povereni su poslovi vezani za organizovanje održavanja  komunalnih dobara u opštoj upotrebi,  komunalnih objekata i urbane opreme, obezbeđivanje javnog osvetljenja, upravljanje lokalnim putevima na teritoriji grada, arhitektonske i inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje, pružanje arhitektonskih i inženjerskih usluga, projektovanje, izradu planova, nadzor, premeravanje, kartografija i slično, izrada koncepta, nacrta planskih dokumenata, prostornih planova za potrebe Grada i izrada dokumenata za sprovođenje ovih planova u skladu sa zakonom...

Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih, koja će takođe biti pred odbornicima, u novom preduzeću radiće 28 ljudi.

Pitanje koje se logično nameće je šta će biti sa zaposlenima u PTP, kao i sa dve trećine zaposlenih u Direkciji, u kojoj trenutno radi 81 radnika.

Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana otpuštanja neće biti, već će se napraviti reorganizacija.

- PTP će biti fuzionirani u Slobodnu zonu i zaposleni će svoje mesto naći ili tu ili u Gradskoj upravi gde će obavljati poslove koje su i do sada radili – najavio je gradonačelnik Bogdan Laban.

U prilog tome stoji i odluka po kojoj će maksimalan broj zaposlenih u Gradskoj upravi, umesto dosadašnjih 310 biti 367 radnika na neodređeno vreme.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 17595

Povezana vest

Povezane teme

Grad Subotica

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Skupština grada Subotice

javna preduzeća

sednica skupštine grada

gradska skupština

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.