Komentara: 3
Pregleda: 5725

Fudbalerke Spartaka savladale šampiona Velsa (3:2)

26.08.2016. u 00:31h
Izvor: Subotica.com
Spartak je u drugoj kvalifikacionoj utakmici za Ligu šampiona u Velsu savladao Kardif sa 3:2. Tim Borisa Arsića uspeo je da preokrene rezultat iako je domaćin dva puta imao prednost. "Golubice" se nisu predavale i stigle su do nova tri boda u grupi.
Fudbalerke Spartaka savladale šampiona Velsa (3:2)

Od prvog minuta Spartak se razigrao, stvorio nekoliko prilika, ali lopta nije htela u gol. Ni domaći tim se nije puvlačio pred razigranim šampionom Srbije, šanse su se nizale, međutim ništa konkretno. Mogle su Subotičanke do vođstva u 18. minutu. Marenić je izvela korner, Čeng Šu poslala loptu pored gola. Usledila je kazna za propušteno,

Kardif je poveo pogotkom Ejdž. Nije to poljuljalo samopouzdanje Spartaka koji je u 44. minutu poravnao rezultat. Marenić je dobro asistirala, a Kuincej plasirala loptu u mrežu protivnika.  Ipak u sudijskoj nadoknadi vremena domaći tim je drugim golom Ejdž poveo sa 2:1.

Drugo poluvreme pripalo je našim šampionkama. Razigrale su se Subotičanke i u 50. minutu ponovo izjednačile pogotkom iskusne Čeng Šu. Pokušavale su Velšanke da dođu do trećeg pogotka, ali odbrana Spartaka nije se dala iznenaditi. U 74. minutu Tijana Filipović uspela je da zatrese mrežu Kardifa, preokrene rezultat i Spartaku donese pobedu u drugoj kvalifikacionoj utakmici.

Spartak – Kardif 3:2 (1:2)
Kuincej 44', Čeng Šu 50', Filipović 74' - Ejdž 27' i 45'

Spartak: Kostić, Baka, Gokhman, Vajda, Slović, Kuincej, Čeng Šu, Filipović, Pavlović, Matić (Valdir (Mekuko), Marenić.

Kardif: Moreira, Šeršel (Matijas), Ričardson, Turner, Sargent, Ejdž, Pinder, Muraj, Okonor, Bluk, Tod (Vaskoncelos).

Posle dva odigrana kola šampion Srbije ima četiri boda, koliko i islandski Breidablik koji je večeras bio ubedljiv protiv narednog Spartakovog protivnika, bugarske Sofije (5:0). Slede dva puna dana odmora, a u nedelju će se odigrati poslednje kolo.

Šef stručnog štaba Spartaka Boris Arsić bio je zadovoljan nakon pobede nad Kardifom.

- "Devojke su pokazale karakter, uspele su da se vrate nakon nerešenog rezultata iz prethodnog meča koji je ostavio trag na fizičkom polju gde su se mnogo istrošile i u ovoj veoma teškoj i neizvesnoj utakmici u kojoj je ekipa Kardifa pokazala kvalitet stignu do pobede. Nismo  uspeli da ostvarimo povoljnu gol razliku koja bi nam pomogla u daljim kalkulacijama, ali smo zadovoljni prikazanom igrom i pobedom. Svakako postoje šanse da budemo prvi. Ukoliko Breidablik ne pobedi Kardif sa dva ili više razlike. Da se to I ne desi moramo biti zadovoljni jer se takmičimo u izuzetno jakoj grupi." - rekao je Arsić

Po rečima Bojana Arsića, sportskog direktora Spartaka današnja pobeda donela je realne šanse za prolazak u nokaut fazu, a kako kaže atmosfera u redovima srpskih šampionki je odlična i vlada optimizam.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5725

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.