Komentara: 1
Pregleda: 5476

Fudbalerke Spartaka osvojile bod u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

23.08.2016. u 23:32h
Izvor: Subotica.com
U prvoj kvalifikacionoj utakmici za Ligu šampiona u Velsu prvak Srbije Spartak odigrao je nerešeno 1:1 sa ekipom Breidablika sa Islanda. Subotičanke u četvrtak izlaze na megdan domaćoj ekipi koja je danas bila ubedljiva.
Fudbalerke Spartaka osvojile bod u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Neizvestan meč do samog kraja u kome su oba tima imala svoje prilike. Iako su Islanđanke povele, golubice su u sudijskoj nadoknadi uspele da poravnaju rezultat i tako osvoje prvi i nadasve važan bod u kvalifikacionoj grupi.

Prve su zapretile Subotičanke, ali je golmanka Breidablika dobro intervenisala nakon šuta Marenićeve. Islanđanke su potom krenule u napad. Stvorile su nekoliko šansi, ali su bile neprecizne. U 25. minutu Fridriksdotir je imala idealnu priliku, međutim Kostićeva se nije dala iznenaditi. Nešto kasnije ponovo se Fridriksdotir našla, ali je još jednom izašla kao pobednik. Nisu se predavale ni Subotičanke, stvarale su šanse, ali je realizacija izostala. Odlična odbrana "golubica" nije dozvolila protivniku da ih iznenadi u prvom delu susreta.

Arsić: Bod i nada za prolaz - šef stručnog štaba Spartaka Boris Arsić nije krio zadovoljstvo nakon prvog meča kvalifikacija gde su ulogu favorita davali prvaku Islanda. – Odlična utakmica u kojoj su oba tima imala svoje šanse. Devojke su odigrale na visini zadatka. Iako su Islanđanke povele, uspeli smo da se vratimo i dođemo do izjednačujućeg pogotka. Ovaj rezultat nam daje nadu da možemo ostvariti cilj i proći dalje. Zadovoljni smo i sada se okrećemo utakmici koja nas očekuje već sutra protiv domaće ekipe.

U nastavku se vodila velika borba. Prilike su se nizale na obe strane. Islanđanke su uspele da zatresu mrežu Spartaka u 69. minut i stignu do vođstva. Nakon asistencije Gundmundsdotir, Thorvaldsdotir je postigla vodeći pogodak. To nije poremetilo plave golubice. Nastavile su dobru igru.

Kostićeva je bila nesavladiva na golu, a u 90. Minut tim Borisa Arsića izjednačio je rezultat. Pavlovićeva je izvela korner, Kuincej iskoristila priliku i loptu poslala u gol protivnika za 1:1.

Spartak – Breidablik 1:1 (0:0)
Kuincej 90'  - Thorvaldsdotir 69 '

SPARTAK: Kostić, Baka, Gokhman, Vajda, Slović, Kuincej, Čeng Šu (Matić), Mekuko, Filipović, Pavlović, Marenić (Valdir).

BREIDABLIK: Prainsdotir, Gudmundsdotir Amthorstdotir, M. Sigurdardotir, Thorvaldsdotir, Šala, Gisladotir, Kance(Antonsdotir), Honudotir, Fridriksdotir, I. Sigurdardotir.

U prvom kolu pored Spartaka i Breidablika (1:1)  domaćin turnira Kardif je bio ubedljiv protiv bugarske Sofije (4:0). Utakmice drugog kola igraju se u četvrtak, a sastaju se: Kardif – Spartak, Sofija – Breidablik.

Nakon prvog odigranog kola na čelu tabele grupe 3 nalazi se Kardif, slede Spartak, Breidablik i Sofija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5476

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.