Komentara: 2
Pregleda: 5532

Festival Omladina u subotu na Stadionu malih sportova

25.05.2016. u 18:14h
Izvor: Subotica.com
Od 22 pristigle prijave, selektori festivala Omladina odabrali su 8 bendova koji će se ove godine takmičiti na festivalu Omladina koji će se u subotu 28. maja održati na Stadionu malih Sportova u Subotici. Nakon njihovih nastupa slede bendovi Consecration i Let 3.
Festival Omladina u subotu na Stadionu malih sportova

„Kriterijumi za odabir ovogodišnjih takmičarskih bendova su isti kao i prošle godine: gledali smo i slušali autentičnost i orginalnost benda kao i utisak koji pesme ostavljaju. Takođe, jedan od kriterijuma je bio da se prijavljuju bendovi od 18 do 30 godina.

Suština festivala Omladina jeste predstavljanje neafirmisanih bendova i Festival je i napravljen zbog njih“ rekao je Armand Mesaroš, član organizacionog tima festivala Omladina u kojem su Dejana Baltes, koordinatorica Kancelarije za mlade (KZM) i Dario Kostić, Hard Booking, agencija za bukiranje bendova i organizovanje koncerata.

Bendovi koji će nastupiti u takmičarskom delu festivala su:

  1. Fatam – Subotica
  2. The Bronsons- Bajmok/Subotica
  3. Southern Concrete Sludge – Sombor
  4. Kim Tamara – Šid
  5. Lates – Beograd
  6. Random – Beograd
  7. From Another Mother – Zagreb, Hrvatska
  8. Antidepresiv - Kikinda

Program festivala Omladina počinje u 20h sa takmičarskim delom koji će trajati do 22h, nakon čega će nastupiti bendovi Consecration i Let 3.

“I ove godine Kancelarija za mlade preuzela je odgovornost za celokupnu organizaciju Festivala. Uključili smo puno mladih volontera, organizovali obuke za njih kako bi što aktivnije učestvovali u Festivalu. Festival je namenjem mladima i mislim da oni to i osete, da je za njih kreiran” rekla je Dejana Baltes, koordinatorica KZM i članica organizacionog tima.

Pobednički bend festivala dobija za nagradu snimanje albuma u Studiju 11 (Subotica), nastup na trgu za Dan grada u Subotici, te nastupe na dva regionalna festivala Selfest u Selenči (Srbija) i Bedem u Nikšiću (Crna Gora). Pobednički bend dobija i skulpturu čiji je autor slobodni umetnik Arpad Slančik (Slancik Sculpture).

Pobednike festivala Omladina odabraće ih žiri u sastavu: Danilo Nikodinovski (Consecration), Filip Budanović (D Zoo), Mihajlo Stajić Staja (rep umetnik) Petar Mitrić (Pionir 10).

Do 21.00 ulaz je besplatan, a od 21.00 cena karte je 300 rsd.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5532

Povezana vest

Povezane teme

festival omladina

festival omladina 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.