Komentara: 5
Pregleda: 3637

Ekološki i poljoprivredni problemi Subotice pred republičkim poslanicima

23.09.2013. u 19:48h
Izvor: RTV Yueco
Sastankom sa predstavnicima lokalne samouprave i nevladinog sektora na temu problema Grada Subotica u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine, danas je na Paliću otvorena zajednička sednica Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Odbora za zaštitu životne sredine Skupštine Srbije.
Ekološki i poljoprivredni problemi Subotice pred republičkim poslanicima

Kako su novinarima predstavili poslanici, članovi odbora, ideja ovakvih zasedanja van zgrade parlamenta je, sa jedne strane, upoznavanje sa problemima u sprovođenju usvojenih zakona na nivou lokalnih samouprava, a sa druge strane, posredovanje u rešavanju lokalnih problema između lokalnih samouprava i državnih organa.

Tako su na sastanku predstavljeni konkretni problemi sa kojima se Subotica suočava po pitanju državnog poljoprivrednog zemljišta, odnosno neusvajanje godišnjeg programa izdavanja državnog zemljišta i njegove moguće posledice, koji je goruća tema u Subotici već nekoliko meseci.

Međutim, zbog odstustva predstavnika Uprave za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede, moguća rešenja ovog problema biće prezentovana tek sutra, drugog dana zajedničkog zasedanja ova dva odbora na Paliću.

Takođe se razgovaralo na temu rešavanja problema zagađenja Palićkog jezera, gde su poslanici upoznati sa dosadašnjim aktivnostima na rešavanju ovog problema i koracima koji slede, a za koji je neophodna dalja podrša republičkih organa.

Izvor: RTV Yueco
Zasedanje Skupštinskih odbora na Paliću Zasedanje Skupštinskih odbora na Paliću Zasedanje Skupštinskih odbora na Paliću Zasedanje Skupštinskih odbora na Paliću Zasedanje Skupštinskih odbora na Paliću Zasedanje Skupštinskih odbora na Paliću Zasedanje Skupštinskih odbora na Paliću Zasedanje Skupštinskih odbora na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3637

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.