Komentara: 19
Pregleda: 5352

Delegacija Kine u poseti Subotici

03.07.2015. u 18:27h
Izvor: Subotica.com
Gradsku upravu, cenatr za socijalni rad i Gerontološki centar danas su posetili delegacija Narodne reublike Kine, predvođena Jangom Džimingom, i Nenad Ivanišević, državni seketar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Sa predsednikom Skuštine grada Ilijom Maravićem razgovarano je o mogućnosti saradnje u oblasti vinarstva.
Delegacija Kine u poseti Subotici

Jedan od glavnih prioriteta Vlade Republike Srbije je saradnja sa Narodnom Republikom Kinom, a po rečima Nenada Ivaniševića, rezultati samita Kine i 16 zemalja u Beogradu, danas su bili vidljivi u Subotici.

- Prethodna dva dana u Beogradu, a danas u Subotici, razgovarali smo o mogućnosti saradnje. Kineskoj delegaciji predstavljeni su potencijali Subotice, a uloga Vlade Republike Srbije uvek će biti da poveže one koji žele da ulažu I one koji imaju šta da ponude – naglasio je Ivanišević. - Kina je naš najozbiljniji partner i mi ćemo nastaviti saradnju i na području privrede.

Delegacija Kine posebno je zainteresovana za ulaganje u vinarstvu u subotičkoj regiji.

Delegacija Kine u poseti Subotici

- Gosti iz Kine ponudili su konkretnu pomoć oko pronalaženja strateških partnera za razvoj vinarstva u Subotici. Najveći rezultat ove poseta biće upravo pronalaženje strateških partnera, jer su kineske kompanije, što se tiče vinske industrije, veliki strateški partneri u Francuskoj i Mađarskoj – dodao je Ivanišević.

Pismo o namerama za jačanje uzajamne saradnje u području socijalne zaštite, juče su u Beogradu potpisali zamenik ministra za ljudske resurse i socijalnu zaštitu Narodne Republike Kine Jang Džiming  i Aleksandar Vulin,  ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ovo je učinjeno da bi veliki broj kineskih radnika koji rade u Srbiji, ali i srpskih radnika koji rade u Kini, imali socijalnu zaštitu.

Napomenuvši da na hiljade kineskih državljana dolazi u Srbiju sa željom da se uklopi u ovu sredinu, zamenik Jang Džiming je rekao da ova delegacija traži razvojne mogućnosti našeg grada i njegove privredne  prednosti.

- Sredine se definišu prema stadijumu svog napretka, a Kina se nada da će imati deo u razvojnim dostignućima Subotice - rekao je Jang Džiming.

Izvor: Subotica.com
Poseta državnog sekretara i delegacije iz Kine Poseta državnog sekretara i delegacije iz Kine Poseta državnog sekretara i delegacije iz Kine Poseta državnog sekretara i delegacije iz Kine Poseta državnog sekretara i delegacije iz Kine Poseta državnog sekretara i delegacije iz Kine Poseta državnog sekretara i delegacije iz Kine Poseta državnog sekretara i delegacije iz Kine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 5352
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.