Komentara: 4
Pregleda: 5399
Foto

Deca iz Čantavira pod maskama terala zimu

23.02.2015. u 15:01h
Izvor: Subotica.com
Učenici Osnovne škole "Hunjadi Janoš" iz Čantavira u subotu su grajom i lumpovanjem terali zimu. Uz glasnu muziku, igru i ples, učenici uz pratnju svojih nastavnika i roditelja, nastupom pod maskama su čekali dolazak proleća.
Deca iz Čantavira pod maskama terala zimu

U školskoj sali defilovali su učenici od prvog do četvrtog razreda i tako jedni drugima pokazivali vešto skrojene i osmišljene kostime. Predstava je bila zadivljujuća a njihova mašta i kreativnost je ugledala svetlost dana. Kroz prelepe, zanimljive i smešne kostime princeza, vila, strašnih veštica, gusara, spajdermena i drugih kreacija, deca su se kroz ples opraštala od zime.

Učiteljica OŠ "Hunjadi Janoš", Edita Biro je izjavila da su se deca sa velikim uzbuđenjem pripremala za svoj defile, predstavu i ples, da je tog dana vladala velika euforija i nestrpljenje među njima. Po dobrom starom običaju trudili smo se da zimu oteramo uz veliku buku. Maske su bile fantastične, jako maštovite i svako dete se na svoj način sakrilo iza svoje kreacije. Maskembal  je bio prelep i svake naredne godine ćemo se truditi da unesemo  neke nove zanimljive sadržaje.

Kako je ovaj maskembal jedan od najomiljenijih priredbi među decom osnovne škole "Hunjadi Janoš" u Čantaviru, da se ovaj događaj upotpuni, pobrinuli su se fotograf Husar Kristijan kao i ekipa Panon RTV.

Deca iz Čantavira pod maskama terala zimu

Poseban doprinos je dalo udruženje ratnih veterana UOSYU. Pošto deca obožavaju slatkiše ,na inicijativu člana udruženja Marte Perc organizovana je krofnasta poslastica za decu. Predsednik udruženja ratnih veterana UOSYU iz Subotice Aleksandar Panić, i predsednik odbora u Čantaviru Čaba Fero su rekli da su pomogli ovaj događaj, da uz maskembal decu iznenade i obraduju sa krofnama punjenim marmeladom i čokoladom. Kao što je i očekivano deca nisu mogla odoleti ukusima i uživali su u poslastici, što nam samo pokazuje da sledeće godine nastavimo sa ovim lepim i slatkim običajom.

Izvor: Subotica.com
Dečji maskenbal u OŠ "Hunjadi Janoš" - Čantavir Dečji maskenbal u OŠ "Hunjadi Janoš" - Čantavir Dečji maskenbal u OŠ "Hunjadi Janoš" - Čantavir Dečji maskenbal u OŠ "Hunjadi Janoš" - Čantavir Dečji maskenbal u OŠ "Hunjadi Janoš" - Čantavir Dečji maskenbal u OŠ "Hunjadi Janoš" - Čantavir Dečji maskenbal u OŠ "Hunjadi Janoš" - Čantavir Dečji maskenbal u OŠ "Hunjadi Janoš" - Čantavir
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 5399
Povezane teme

Čantavir

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.