Komentara: 6
Pregleda: 23379
Foto

Davor Štefanek novi predsednik Rvačkog kluba "Spartak"

29.09.2016. u 11:44h
Izvor: Subotica.com
Na sinoć održanoj izbornoj skupštini Rvačkog kluba "Spartak" usvojena je ostavka dosadašnjeg predsednika kluba Andrije Romića, a zatim i jednoglasno izglasan Davor Štefanek za novog predsednika, na četvorogodišnji mandat.
Davor Štefanek novi predsednik Rvačkog kluba "Spartak"

U uvodnom obraćanju pred početak Skupštine rvačima se obratio Nemanja SImović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu. On je još jednom ponovio podršku rvačkom klubu i poželeo im da već prve godine ostvare svoj plan i započnu novi period dominacije Spartaka u srpskom rvanju.

- "Grad će u narednom periodu izdvojiti 5-6 klubova koji će biti prioritet u finansiranju, a prioritet je na osnovu mogućih rezultata. To su muški košarkaški klub, rukometni klub, a među njima svakako je i naš trofejni rvački klub."  izjavio je Simović nadovezujući se na priču koja je ispričana u jučerašnjem obraćanju pri predstavljanju novih pojačanja RK "Spartak".

Davor Štefanek novi predsednik Rvačkog kluba "Spartak"

Po rečima Simovića reorganizacija u rvačkom klubu je bila neophodna, a sve u cilju ispunjavanja zacrtanih planova za ostvarivanje boljih rezultata, odnosno preuzimanja vodeće uloge Spartaka u srpskom rvanju.

- "Postigli smo dogovor u kom pravcu klub treba da se reorganizuje, šta je to što bi trebalo da se uradi što bi olakšalo funkcionisanje kluba, a s obzirom da je i Davor (Štefanek) imao tu ambiciju, s obzirom da smo mi kao grad spremni da podržimo tu inicijativu, izbor Davora na funkciju predsednika je aposloutni plus za ovaj klub jer njegovo ime omogućava lakše kontakte sa sponzorima, zatim zbog ogromnog poštovanja koji Davor uživa od svojih klupskih kolega. S adruge strane Andrija (Romić) je mnogo uradio za klub, ostaće uz Davora i brinuće o nekim drugim organizacionim stvarima oko takmičenja. Od davora očekujemo da nastavi da se takmiči, ali i da paralelno ostvaruje kontakte i promoviše klub u najboljem kontekstu" - dodao je Simović obećavši da će grad ispunjavati svoje obaveze i da će maksimalno finansijski podržati da rvači mogu da budu maksimalno skoncentrisani na takmičenja.

Neke od aktivnosti koje će biti u okviru delovanja novog predsednika je afirmacija i popularisanje rvačkog sporta među mladima, a te aktivnosti su već u toku i tako posle poseta školama Đuro Salaj i Jovan Jovanović Zmaj, Davor će narednih dana obići i škole u prigradskim naseljima i promovisati rvanje i RK "Spartak".

Davor Štefanek novi predsednik Rvačkog kluba "Spartak"

Dosadašnji predsednik Andrija Romić neopozivu ostavku je podneo iz kako kaže ličnih razloga, navodeći pri tome da "na mlađima svet ostaje", odnosno da je klubu potrebna nova energija i da će on i Sreten Damnjanović (trener ekipe) biti aktivno uključeni i pomagati da klub funkcioniše korektno.

- "U ovom klubu proveo sam 7-8 godina, za ovo vreme učinili smo mnogo. Posebno smo ponosni na memorijalni turnir Refik Memišević koji evo već 12 godina uspešno organizujemo, iza nas je i uspešno održano Evropsko prvenstvo. Uspeli smo da vratimo nekoliko Subotičana u klub (Štefanek i Franjković). Mislim da smo mnogo učinili i sada prepuštamo mlađima da vode ovaj klub." - istakao je Romić.

Davor Štefanek novi predsednik Rvačkog kluba "Spartak"

Jednoglasnom odlukom 34 prisutna člana (od 25 koliko je potrebno za izglasavanje) aktuelni olimpijski šampion Davor Štefanek dobio je maksimalnu podršku u klubu čime je i formalno proglašen predsednikom.

Upravni odbor se sastoji od sedam članova, pored predsednika kluba Davora Štefaneka i podpredsednika Andrije Romića, u odboru se nalaze i Veljko Pavićević (sportski direktor), Vujadin Bosnić (rvač), Danijel Štefanek (sudija), Nemanja Uverić i Andrea Vaci.

Štefanek se zahvalio članovima na ukazanom poverenju i lokalnoj samoupravi koja je stala iza kluba, navodeći da će pred njima veliki posao i da će biti potrebne velike promene i mnogo angažovanja kako bi se ostvarili zacrtani organizacioni ciljevi i omogućilo nesmetano funkcionisanje kluba, promovisanje rvačkog sporta, a paralelno sa tim ostvarivanje takmičarskih ciljeva.

Davor Štefanek novi predsednik Rvačkog kluba "Spartak"

Govoreći o svojoj aktivnoj takmičarskoj karijeri Štefanek je rekao da bez obzira na novu funkciju u klubu on nastavlja da se takmiči, kako je rekao još sigurno godinu dana u reprezentativnom dresu, a barem 4-5 godina u dresu Spartaka.

- "Moje imenovanje na mesto predsednika kluba ne menja moje takmičarske ambicije. Nastavljam da se takmičim jednako sa svim mojim klupskim kolegama. Od medalja jedino mi je neostvareno da budem prvak Evrope, i ako mi to uspe naredne godine kompletiraću sve, a ako bude, šta da radim, pokušao sam. Sa druge strane u klubu kao rvač ostajem sigurno još nekoliko godina." - rekao je Štefanek

Izvor: Subotica.com
Izborna skupština Rvačkog kluba "Spartak" Izborna skupština Rvačkog kluba "Spartak" Izborna skupština Rvačkog kluba "Spartak" Izborna skupština Rvačkog kluba "Spartak" Izborna skupština Rvačkog kluba "Spartak" Izborna skupština Rvačkog kluba "Spartak" Izborna skupština Rvačkog kluba "Spartak" Izborna skupština Rvačkog kluba "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 23379

Povezana vest

Povezane teme

nemanja simović

rvanje

rvački klub spartak

davor štefanek

andrija romić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.