Komentara: 3
Pregleda: 6668
Foto

Šampionske ambicije Rvačkog kuba "Spartak"

28.09.2016. u 14:19h
Izvor: Subotica.com
U Rvačkom klubu "Spartak" odlučili su da uz pomoć lokalne samouprave otvore novo poglavlje u klupskom rvanju u Srbiji i preuzmu primat poslednjeih godina neprikosnovenom Proleteru. U toj misiji svakako će im značajno pomoći nove snage u redovima našeg trofejnog sportskog kolektiva.
Šampionske ambicije Rvačkog kuba "Spartak"

Kao što smo ranije javili, Rvački klub "Spartak" nekoliko dana pred kraj prelaznog roka dobio je nekoliko novih kvalitetnih seniorskih rvača koji su angažovani da donesu novi kvalitet, a dugoročno da pomognu klubu sa severa Bačke da ostvari kontinuitet osvajanja titula i dominacije u srpskoj ligi.

Član Gradskog veća za sport i omladinu, Nemanja Simović, na današnjoj konferenciji za medije svojim prisustvom potvrdio je podršku Grada našem trofejnom klubu na putu povratka titule u Suboticu. Simović je istakao da ovaj klub na osnovu svojih rezultata i decenijskog sportskog renomea zaslužuje da mu grad ponudi veću podršku, a siguran je, kako kaže, da će ta investicija i dovesti do očekivanog.

Šampionske ambicije Rvačkog kuba "Spartak"

- "Pred našim rvačkim klubom je veliki posao, želja nam je da titulu vratimo u Suboticu, a to neće biti lako pored tradicionalno neugodnih klubova kao što su Proleter i Partizan. Rvanje je sport po kojem je Subotica prepoznatljiva i siguran sam da ćemo svi zajedno ostvariti željeni cilj." - rekao je Simović

Novi rvači Spartak su Aleksandar Maksimović, Kristian Gazdag i Tamaš Nađ. Maksimović je višegodišnji reprezentativac Srbije, učesnik Olimpijskih igara i osvajač brojnih medalja kako u zemlji tako i u inostranstvu, dok u Nađ i Gazdag mlađi takmičari koji su se ostvarili u mlađim kategorijama, a pred njima je dokazivanje u seniorskoj konkurenciji.

Po rečima proslavljenog rvača i dugogodišnjeg trenera Spartaka Sretena Damnjanovića dovođenjem trojice novih rvača RK "Spartak" je napravio odličan posao, te je najavio da će sa njima Spartak imati sigurno finale, a za titulu predstoji velika borba.

Šampionske ambicije Rvačkog kuba "Spartak"

- "Od 1948. godine do danas Spartak ima 22 titule prvaka. Naš klub je svojoj dugoj i trofejsnoj istoriji iznjedrio mnoge šampione, davao izuzetno veliki broj reprezentativaca i to je potvrda dobrog višedecenijskog rada. Sa nama su od nedavno tri nova proverena rvača, momci koji iza sebe imaju zavidne rezultate i sigurno će nam biti od velike pomoći u našem pohodu ka tituli. Maksimović je iskusan i dokazan rvač, dok pred Nađom i Gazdagom tek predstoji seniorski razvoj, a mi ćemo im pomoći u tome." - zaključio je Damnjanović

Trener Spartaka je istakao da klub ima dugoročni plan i realne ambicije da ponovo vrati Suboticu u sam vrh srpskog rvanja. Pored ostvarenih rezultata u nekadašnjoj Jugoslaviji, danas Srbiji, RK "Spartak" ima 33 evropske, svetske i olimpijske medalje i kao klub izgradio je respektabilno ime u međunarodnom svetu rvanja.

Šampionske ambicije Rvačkog kuba "Spartak"

Seniorski tim RK "Spartak" u novoj sezoni pored aktuelnog olimpijskog šampiona Davora Štefaneka, novih članova Maksimovića, Gazdaga i Nađa, činiće i Penjov, Kikoš, Balaž, Franjković i Bosnić. U konkurenciji će biti i Bin, kao i još nekoliko mlađih takmičara.

Nova takmičarska sezona u Prvoj ligi Srbije počinje u subotu, a Spartak u 1. kolu dočekuje ekipu Novog Sada. Meč se igra Hali sportova od 19 časova, a ulaz je besplatan. Biće to prilika da subotička publika pozdravi novu ekipu Spartaka i poželi im uspešnu sezonu.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje novih rvača Spartaka Predstavljanje novih rvača Spartaka Predstavljanje novih rvača Spartaka Predstavljanje novih rvača Spartaka Predstavljanje novih rvača Spartaka Predstavljanje novih rvača Spartaka Predstavljanje novih rvača Spartaka Predstavljanje novih rvača Spartaka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6668

Povezane vesti

Povezano dešavanje

Povezane teme

nemanja simović

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

sreten damnjanović

andrija romić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.