Komentara: 0
Pregleda: 3185

Danas počinje 34. "Vojvođanska zlatna rukavica"

19.07.2016. u 10:14h > 12:09
Izvor: Subotica.com
Tradicionalna međunarodna bokserska manifestacija "Vojvođanska zlatna rukavica" za mlade boksere održava se ove godine po 34. put, ponovo u Subotici, u vremenskom periodu od 19. do 23. jula.
Danas počinje 34. "Vojvođanska zlatna rukavica"

U hotelu Patria gde je smeštena većina učesnika "Zlatne rukavice" sinoć je održan tehnički sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici većine klubova učesnika ovogodišnjeg turnira. Za danas su zakazana merenja, žreb (11), svečano otvaranje (15,30h), a prvi mečevi u 17h.

Prva "zlatna rukavica"je održana u Subotici pre nešto više od tri decenije i od tada iz godine u godinu iako finansijski uslovi varijaraju, organizatori ovog međunarodnog takmičenja uspevaju da postepeno podižu lestvicu i sve više se učvrstuju na mapi evropskog i svetskog boksa u ovom uzrastu. Od postanka VZL ima međunarodni karakter i nalazi se u A kategoriji svetske i evropske amaterske bokserske asocijacije.

Prethodne godine učešće je uzelo 128 boksera iz 19 država sveta. U reprezentaciji Srbije najbolji plasman je ostvario subotički bokser Veljko Gligorić koji je osvojio srebrnu medalju.

Ove godine na turniru će nastupiti 16 reprezentacija, sa ukupno 104 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji. Među državama učesnicama pored Srbije tu su Jermenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Mađarska, Grčka, Italija, Kazakhstan, Maroko, Litvanija, Norveška, Rusija, Škotska, Švedska, Slovenija i Ukrajina.

Najveći broj takmičara tradicionalno ima Kazakhstan (20), dok će Srbija imati 10. Selektror i trener reprezentacije domačina je Tomislav Antelj, trener BK "Spartak".

Svi mečevi će biti održan u velikoj sali subotičke Hale sportova. Danas i sutra su na rasporedu četvrtfinalne borbe, u četvrtak i petak polufinalne, dok će se u subotu od 12 časova održati borbe za medalje i konačan plasman.

Ulaz za sve ljubitelje ove plemenite veštine je besplatan.

Vojvođansku zlatnu rukavicu organizuju Vojvođanski bokserski Savez i Bokserski klub "Spartak", uz podršku lokalne samouprave i volonetera Kancelarije za mlade Grada Subotice.

Izvor: Subotica.com
Tehnički sastanak uoči 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Tehnički sastanak uoči 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Tehnički sastanak uoči 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Tehnički sastanak uoči 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Tehnički sastanak uoči 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Tehnički sastanak uoči 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Tehnički sastanak uoči 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Tehnički sastanak uoči 34. "Vojvođanske zlatne rukavice"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3185

Povezane vesti

Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

vojvođanska zlatna rukavica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.