Komentara: 30
Pregleda: 15446

Dačić i Vučić na otvaranju fabrike Kontinental u Subotici

04.09.2012. u 19:00h
Izvor: Vesti online
U Subotici će u četvrtak početi da radi fabrika nemačke kompanije Kontinental AG za proizvodnju sistema za hladjenje motora, a država će iz budžeta doprineti sa milion evra za otvaranje novih radnih mesta.
Dačić i Vučić na otvaranju fabrike Kontinental u Subotici

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija i privrede Srbije, država će za zaposlenje 250 novih radnika u toj fabrici dati 4.000 evra po radnom mestu.

Ukupna investicija nemačke kompanije u fabriku u Subotici je u vrednosti 10,7 miliona evra. Početak serijske proizvodnje planiran je krajem godine.

Fabrika će biti otvorena u industrijskoj zoni "Mali Bajmok" u Subotici, a najavljeno je prisustvo premijera Ivice Dačića, potpredsednika vlade Aleksandra Vučića i ministra finansija i privrede Mladjana Dinkića.

Fabrika Kontinental Subotica

Fabrika Kontinental Subotica

ContiTech Serbia - Posao
Na našoj stranici "Poslovi" možete pronaći neke od aktivnih konkursa za posao koji se nude u ovoj, novoizgrađenoj fabrici u Subotici.


Continental Contitech (tekst preuzet sa sajta www.ptp.rs)

U februaru 2011. godine potpisan je Memorandum o razumevanju sa nemačkim investitorom "Continental-Contitech" koji se bavi izradom komponenata za autoindustriju. Ova kompanija je zadovoljila sve kriterijume na osnovu Uredbe i potpisivanjem Ugovora 15.09.2011. stekla pravo uknjiženja parcele u vlasništvo bez naknade.

Od oktobra 2011. "Contitech Fluid Serbia" d.o.o. posluje u okviru iznajmljenog prostora postojeće slobodne zone i trenutno zapošljava oko 50 radnika. Investitor je sredinom januara 2012. godine započeo izgradnju proizvodnog objekta prve faze površine oko 6.000 m2 na lokaciji Industrijske zone "Mali Bajmok", na parceli površine oko 4 ha u okviru režima slobodne zone.

Završetak izgradnje proizvodnog objekta (prva faza) planira se septembra 2012. godine. U naredne četiri godine, ova kompanija planira da zaposli oko 300 radnika. Takođe, ukoliko se stvore pogodni ekonomski i tržišni uslovi, ova kompanija bi od 2015. godine, na istoj parceli započela izgradnju novog proizvodnog objekta (druga faza) i zaposlila oko 400 radnika.


Pogledajte vesti na sajtu koje su povezane sa ovom temom.

Izvor: Vesti online
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 15446
Povezane teme

investicije u Suboticu

fabrika Subotica

slobodna zona mali bajmok

fabrika kontinental

fabrika continental

contitech subotica

privredna zona mali bajmok

Aleksandar Vučić

Ivica Dačić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.