Komentara: 14
Pregleda: 6199

Brza reakcija nadležnih - sređuju se sportski tereni na Paliću

24.07.2014. u 15:17h
Izvor: Subotica.com
Da neke kritike mogu uz malo dobre volje da se uvaže i da nije potrebno mnogo da se neke operativne stvari realizuju za dobrobit mnogih pokazao nam je primer sportskih terena na Paliću koji će kako stoje stvari ipak biti sređeni, posle nekoliko godina nebrige.
Brza reakcija nadležnih - sređuju se sportski tereni na Paliću

Nakon prekjučerašnjeg teksta u kojem smo javno pozvali nadležne da se pobrinu o godinama unazad zapuštenim i neuglednim sportskim terenima koji ne samo da ružno izgledaju i doprinose širenju ambrozije, samim time i alergija, nego su i po suštinskoj nameni totalno neupotrebljivi za bavljenje sportskim aktivnostima, iznenađujuće brzo nam je stiglo nekoliko poziva nadležnih ustanova, a zatim i zvanično saopštenje preduzeća "Park Palić" u kojem obaveštavaju javnost da će se ova lokacija u narednom periodu u fazama sređivati, što će zasigurno obradovati pre svega buduće korisnike ovog objekta, ali i turistički svet koji će biti lišen ovih zapuštenih prizora.

Saopštenje preduzeća "Park Palić" prenosimo u celosti:

Obaveštavamo građane da će preduzeće "Park Palić" u saradnji sa Fudbalski klubom "Dušan Silni", koji koristi terene FK "Palić" prema potpisanom Ugovoru o saradnji, danas početi sa uređivanjem sportskih terena na Paliću. Fudbalski klub "Dušan Silni" se 23. jula 2014. godine obratio Park Paliću sa molbom da "Park Palić" bude suorganizator predstojećeg sportskog tumira i da pomogne sređivanju terena za turnir koji za cilj ima promociju sportskog centra Palić.

Brza reakcija nadležnih - sređuju se sportski tereni na Paliću

Iako preduzeće "Park Palić" ne upravlja sportskim terenima i nema mogućnost da na njima samostalno i svojevoljno izvodi radove uređenja i čišćenja, zbog turističkog značaja sportskog kompleksa spremno je da pomogne kako bi se tereni priveli nameni.

Fudbalski klub "Dušan Silni" počinje kampanju za skupljanje pomoći i donacija od svih zainteresovanih subjekata radi privođenja nameni sportskih terena na Paliću. Očekuje se da će do naredne turističke sezone, odnosno do 1. maja naredne godine sportski tereni na Paliću biti uređeni i spremni, te raspoloživi za besplatno korišćenje sportistima sportskih klubova sa Palića kao i ostalim građanima za sport i rekreaciju.

Nadamo se da će inicijativu FK "Dušan Silni" podržati i druge ñnne, te akciju uređenja sportskog centra pomoći u skladu sa svojim mogućnostima.

// kraj saopštenja

Brza reakcija nadležnih - sređuju se sportski tereni na Paliću

Posle kritike za nedelovanje, sada upućujemo motivacionu pohvalu za brzu reakciju i početne radove, a ona prava će uslediti kada se budu videli rezultati akcije u kojoj će i naš portal uzeti aktivno učešće. Hvala u ime svih budućih korisnika ovih sportskih terena.

Iz Zavod za javno zdravlje najavili su da se naredne nedelje u vazduhu očekuju visoke koncentracije polena koprive, ali i početak sezone cvetanja ambrozije i pelena tako da će košenje ove trave i korova posebno obradovati osobe koje imaju problema sa alergijom na ove čestice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 6199

Povezana vest

Povezane teme

Park Palić

košenje trave

sređivanje sportskih terena

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.