Komentara: 14
Pregleda: 15844
Foto

Bolesnoj devojčici drugari pripremaju predstavu za povratak u školu

03.03.2016. u 16:13h > 19:20
Izvor: Subotica.com
Bolesnoj devojčici drugari pripremaju predstavu za povratak u školu

„Detaljno sam upoznat sa problemom i mogu reći da je škola potpuno adekvatno postupila u slučaju učenice Gale Savić“ izjavio je pokrajinski sekretar za obrazovanje, Mihalj Njilaš koji je danas posetio Osnovnu školu „Ivan Goran Kovačić“ kako bi se upoznao sa okolnostima slučaja, koji je već nekoliko dana prisutan u medijima i na društvenim mrežama. Prilikom susreta sa direktorom ove škole, Njilaš je pohvalio reagovanje nadležnih, te radioničarski rad koji je organizovan za đake u oktobru.

- Mislim da je to bilo na vreme primećeno i da je radionica u oktobru odlično urađena, te da je razred nakon toga funkcionisao. Nažalost, ipak do pojedinačnih slučajeva neadekvatnog ponašanja i nedostatka empatije je došlo i tu je sad neophodno „gasiti požar“. Ja mislim da je i u ovom slučaju škola nije zatajila. Bitno je da su preduzete i određene disciplinske mere za dalji ishod. Sada je neophodno aktivno raditi u tom odeljenju, uključiti i roditelje i ja mislim da će se situacija rešiti - kaže Njilaš.

Direktor Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, Nenad Mirkov je rekao da je škola postupila u skladu sa Protokolom o zaštiti učenika od nasilja i zanemarivanja, te da će biti nastavljen rad na prevenciji ovakvih slučajeva, ali da je za to neophodna saradnja roditelja.

- Mi smo i u ovom slučaju zaključili da je saradnja roditelja ključan faktor pa ćemo se i u narednom periodu potruditi da kada uočimo ponašanje koje nije adektvatno reagujemo preventivno-rekao je Mirkov naglasivši da će odgovorni učenici biti sankcionisani - Po tom protokolu kada se desi ovakav slučaj vaspitni rad i proces traje, uključuje relevantne institucije i roditelje, bez njih mi ne možemo da izreknemo kaznu. Uz njihovo učešće radi se procena rizika i sankcionišu se učesnici.

Mirkov je dodao da učenici ovog odeljenja sa bivšim učiteljem pripremaju predstavu, kojom žele maloj Gali da ukažu na to koliko im ona znači , kao i da joj nakon izostanka zbog povreda zadobijenih usled pada, olakšaju ponovni dolazak u školu.

Pokrajinski sekretar je izjavio da se iz ovog slučaja moraju izvući pouke, te će na predstojećem konkursu prioritet imati projekti obrazovnih ustanova i i civilnih organizacija vezani za vršnjačko nasilje.

Izvor: Subotica.com
Poseta Mihalja Njilaša, potpredsednika Pokrajinske vlade Osnovnoj školi Poseta Mihalja Njilaša, potpredsednika Pokrajinske vlade Osnovnoj školi Poseta Mihalja Njilaša, potpredsednika Pokrajinske vlade Osnovnoj školi Poseta Mihalja Njilaša, potpredsednika Pokrajinske vlade Osnovnoj školi Poseta Mihalja Njilaša, potpredsednika Pokrajinske vlade Osnovnoj školi Poseta Mihalja Njilaša, potpredsednika Pokrajinske vlade Osnovnoj školi
Postavljeno pre 8 godina i 3 nedelje
Komentara: 14
Pregleda: 15844

Povezana vest

Povezane teme

mihalj njilaš

Oš Ivan Goran Kovačić

nenad mirkov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.