Komentara: 32
Pregleda: 5882

Blokirani izlazi iz Subotice - propuštanja na svaki sat

25.04.2012. u 23:53h
Izvor: SuMedija
Subotički poljoprivrednici sa oko dve stotine traktora blokirali su gotovo sve glavne izlaze iz Subotice u okviru protesta poljoprivrednika koji su nezadovoljni merama agrarne politike ministarstva poljoprivrede, izjavio je član Organizacionog odbora protesta Nezadovoljnih poljoprivrednika Miroslav Ivković.
Blokirani izlazi iz Subotice - propuštanja na svaki sat

Po podacima Udruženja poljoprivrednika Subotica, blokirani su putevi ka graničnom prelazu Kelebija, ka Somboru, regionalni put ka Novom Sadu, prilazi petljama auto-puta Horgoš-Beograd "Subotica – jug", "Subotica – Istok", kao i "divlji" izlaz na auto -put kod mosta u naselju Klisa.

Po podacima sa terena, jutros je jedino bio slobodan silaz na auto-put kod petlje "Subotica – sever", kod "Rodinog gnezda" na Paliću, ali je, nezvanično, i taj izlaz sada blokiran.

Prema rečima člana organizacionog odbora nezadovoljnih poljoprivrednika, blokirani su putevi na 80 lokacija u Vojvodini i 27 lokacije u Srbiji sa oko 3.500 traktora.

Ivković kaže da se tačan broj traktora na putevima ne zna, jer po njegovim rečima, poljoprivrednici "samoinicijativno izlaze i blokiraju puteve".

"Nikakav odgovor nismo dobili od Ministarstva poljoprivrede. Na sinoćnjem sastanku smo predložili da se poljoprivrednici izjasne o tome da li žele subvencionisanje po kilogramu ili po hektaru, ali je to odbijeno" - rekao je Ivković za Tanjug.

Po podacima sa terena, na blokadama u Subotici vozila se propuštaju na svakih sat vremena po 15 minuta.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 21 čas
Komentara: 32
Pregleda: 5882
Povezane teme

blokirani putevi

blokada poljoprivrednika

blokada puteva u subotici

poljoprivrednici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.