Komentara: 7
Pregleda: 4640

Ambasadorka Izraela posetila Suboticu

23.11.2016. u 17:09h
Izvor: Subotica.com
Ambasadorka Izraela u Republici Srbiji Alona Fišer Kam posetila je danas naš grad i sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom razgovarala o poboljšanju saradnje na poljima privrede, turizma, informacionih tehnologija.
Ambasadorka Izraela posetila Suboticu

Prilikom sastanka sa prvim čovekom grada, ambasadorki su predstavljeni privredni potencijali i mogućnosti investiranja u privredu Subotice.

- Nažalost, kompanije iz Izraela još uvek nisu prisutne u našem gradu. Poznato je da Izrael jedna od vodećih sila u IT sektoru, u kome i naš grad raspolaže značajnim potencijalima, jer imamo i obrazovane ljude i visokoobrazovne institucije – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban. - Nastavićemo saradnju u oblasti kulture, a ambasadorki smo obećali smo da će sanacija, rekonstrukcija i restauracija kompletne unutrašnjosti Sinagoge biti završena do kraja naredne godine.

Po rečima ambasadorke Alone Fišer Kam Subotica raspolaže brojnim potencijalima kojim bi mogla da privuče investitore iz Izraela.

Ambasadorka Izraela posetila Suboticu

– Razgovarali smo i o povećanju prisutnosti izraelskih kompanija iz oblasti poljoprivredne tehnologije, otpadnih voda i navodnjavanja. Svojim turističkim potencijalima Subotica može da privuče ne samo ljude iz Izraela nego i iz čitavog sveta, a veoma je bitna i ponuda jevrejskog nasleđa kojim raspolaže – naglasila je ambasadorka. - Za mene je veoma važna prisutnost Jevrejske opštine uopšte, u smislu jedne žive zajednice koja predstavlja Izrael i jevrejsko nasleđe. Jevrejska zajednica može da bude most između Izraela i Srbije. Iduće godine Srbija i Izrael obeležavaju četvrt veka diplomatskih odnosa i to je sjajna prilika da produbimo odnose između naše dve zemlje i povećamo prisutnost Izrela u Srbiji.

Posle sastanka u Gradskoj kući, ambasadorka je posetila  Gradsku biblioteku, Gradski muzej i Jevrejsku opštinu.

Izvor: Subotica.com
Prijem za ambasadorku Izraela Prijem za ambasadorku Izraela Prijem za ambasadorku Izraela Prijem za ambasadorku Izraela Prijem za ambasadorku Izraela Prijem za ambasadorku Izraela Prijem za ambasadorku Izraela Prijem za ambasadorku Izraela
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4640
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Grad Subotica

ambasador izraela

nebojša daraboš

bogdan laban

robert sabadoš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.