Komentara: 7
Pregleda: 1182

Kome prijaviti paljevinu guma i drugih kancerogenih materijala?

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Paljenje smeća, plastike i drugog otpada
13. mart 2024.
Postavi zviždaljku!

Tekst zviždaljke:

Svedočimo sve većim i težim zagađivanjima, kako zemlje i vode, tako i vazduha. Činjenica je da mnogi subotičani spaljuju svoj otpad, takođe je činjenica da ne mali broj ljudi živi od sakupljanja sekundarne sirovine.

Prilikom uklanjanja gume sa bakra i drugih metala, moraju da spaljuju gumu i plastiku i zagađuju okolinu. Prilikom prijavljivanja takvih nedela, dolazimo na prepreke, jer nemamo kome u Subotici da prijavimo i da dobijemo zaštitu od trovanja.

Koga god da smo pozivali, počevši od komunalne, pa do drugih raznih inspekcija, nismo došli ni do kakvog rešenja, čak niko nije ni reagovao, što je tužno ogledalo naše stvarnosti. Ono što komunalci rade je žalosno i jadno, nikad nisu izašli na uviđaj po prijavi, ali su nam zato uvek davali kojekakve brojeve od nekakvih inspekcijskih organa, na koje se ili nisu javljali, ili su nam govorili kako to nije posao za njih.

Jedna opd tih inspektorki mi je rekla da poznaje gde žive zagađivači i da zna da su oni tamo godinama. Pa šta onda da se razgovara sa njima? Da li neko može da nas uputi, kome da se obratimo i da nam pomogne? Koja je to državna služba koja radi za narod?

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.