Komentara: 0
Pregleda: 3249

Završena 35. Vojvođanska zlatna rukavica

14.08.2017. u 15:47h
Izvor: Subotica.com
Osvajač prelaznog pehara Vojvođanske zlatne rukavice je Đorđe Bujišić, dok je najbolja domaća bokserka Jelena Zekić. Na turniru, 35. po redu, nastupila su 92 boksera i bokserki iz 14 država sveta.
Završena 35. Vojvođanska zlatna rukavica

U nedelju, 13. avgusta, završeno je 35. izdanje Vojvođanske zlatne rukavice. Tradicionalna međunarodna bokserska revija za takmičare do 18 godina okupila je i ove godine veliki broj takmičara reprezentacija iz celog sveta. Učešće je uzelo 14 zemalja sa 49 boksera u muškoj i 43 u ženskoj konkurenciji. Ukupno 92 boksera i bokserke ukrstili su rukavice tokom 72 borbe.

Tradicionalno najbrojnija je i ove godine bila reprezentacija Kazakhstana sa 22 takmičara, dok na ovom takmičenju nije bilo takmičara Spartaka koji posle duže vremena nije imao borce u ovom uzrastu. Srbija nastupa sa 7 boksera u muškoj i 2 bokserke u konkurenciji dama. Turnir je održan za momke i devojke uzrasta 1999-2000.

Završena 35. Vojvođanska zlatna rukavica

Tokom pet dana takmičenja ljubitelji boksa u Subotici mogli su da pogledaju brojne mečeve kvalitetnih i perspektivnih boraca koji su iskoristili priliku da još jednom pokažu svoj talenat i znanje, a oni najuspešniji da uvećaju svoju kolekciju medalja.

Odličan rezultat ostvario je naš mladi bokser Đorđe Bujišić koji je ostvario tri izuzetne pobede u nizu i ove godine osvojio prestižni pehar u muškoj konkurenciji. Prvo je pobedio Mađara Palaija, potom Izraelca Zaka Jana i na kraju izvanrednog Kazahstanca Oralbaja, na poene 3:2.

Završena 35. Vojvođanska zlatna rukavica

Završena 35. Vojvođanska zlatna rukavica

Kod muškaraca, sjajan utisak je ostavio mladi bokser iz Hrvatske Marko Cetinić (64kg) koji je u prvoj borbi pobedio prošlogodišnjeg prvaka Evrope, Bugarina Ivana Atanasov, u drugoj sjajnog Izraelca Kulijeva, međutim nerešiva enigma bio mu je Kazahstanac Šaiken sa svojim kontragardom.

Pored Bujišića koji je podigao najpoznatiji trofej turnira u muškoj konurenciji, kod dama osvajač 6. Zlatne rukavice Vojvodine osvojila je Ruskinja Anastasija Aramonova, za najborbeniji par finala proglašen je hrvatsko-kazakhstanski par Cetinić-Talgat, a najbolji strani bokser je bio Vagkan Nanitzanian iz Grčke.

Turnir je organizovao Bokserski savez Vojvodine, uz tehničku organizaciju Bokserskog kluba "Sparak" i Grada Subotice.

Završena 35. Vojvođanska zlatna rukavica

Izvor: Subotica.com
35. Vojvođanska zlatna rukavica - borbe za medalje 35. Vojvođanska zlatna rukavica - borbe za medalje 35. Vojvođanska zlatna rukavica - borbe za medalje 35. Vojvođanska zlatna rukavica - borbe za medalje 35. Vojvođanska zlatna rukavica - borbe za medalje 35. Vojvođanska zlatna rukavica - borbe za medalje 35. Vojvođanska zlatna rukavica - borbe za medalje 35. Vojvođanska zlatna rukavica - borbe za medalje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3249
Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

boks klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.