• Pregleda: 1628

Završena 35. Vojvođanska zlatna rukavica

Osvajač prelaznog pehara Vojvođanske zlatne rukavice je Đorđe Bujišić, dok je najbolja domaća bokserka Jelena Zekić. Na turniru, 35. po redu, nastupila su 92 boksera i bokserki iz 14 država sveta.
Završena 35. Vojvođanska zlatna rukavica

U nedelju, 13. avgusta, završeno je 35. izdanje Vojvođanske zlatne rukavice. Tradicionalna međunarodna bokserska revija za takmičare do 18 godina okupila je i ove godine veliki broj takmičara reprezentacija iz celog sveta. Učešće je uzelo 14 zemalja sa 49 boksera u muškoj i 43 u ženskoj konkurenciji. Ukupno 92 boksera i bokserke ukrstili su rukavice tokom 72 borbe.

Tradicionalno najbrojnija je i ove godine bila reprezentacija Kazakhstana sa 22 takmičara, dok na ovom takmičenju nije bilo takmičara Spartaka koji posle duže vremena nije imao borce u ovom uzrastu. Srbija nastupa sa 7 boksera u muškoj i 2 bokserke u konkurenciji dama. Turnir je održan za momke i devojke uzrasta 1999-2000.

Tokom pet dana takmičenja ljubitelji boksa u Subotici mogli su da pogledaju brojne mečeve kvalitetnih i perspektivnih boraca koji su iskoristili priliku da još jednom pokažu svoj talenat i znanje, a oni najuspešniji da uvećaju svoju kolekciju medalja.

Odličan rezultat ostvario je naš mladi bokser Đorđe Bujišić koji je ostvario tri izuzetne pobede u nizu i ove godine osvojio prestižni pehar u muškoj konkurenciji. Prvo je pobedio Mađara Palaija, potom Izraelca Zaka Jana i na kraju izvanrednog Kazahstanca Oralbaja, na poene 3:2.

Kod muškaraca, sjajan utisak je ostavio mladi bokser iz Hrvatske Marko Cetinić (64kg) koji je u prvoj borbi pobedio prošlogodišnjeg prvaka Evrope, Bugarina Ivana Atanasov, u drugoj sjajnog Izraelca Kulijeva, međutim nerešiva enigma bio mu je Kazahstanac Šaiken sa svojim kontragardom.

Pored Bujišića koji je podigao najpoznatiji trofej turnira u muškoj konurenciji, kod dama osvajač 6. Zlatne rukavice Vojvodine osvojila je Ruskinja Anastasija Aramonova, za najborbeniji par finala proglašen je hrvatsko-kazakhstanski par Cetinić-Talgat, a najbolji strani bokser je bio Vagkan Nanitzanian iz Grčke.

Turnir je organizovao Bokserski savez Vojvodine, uz tehničku organizaciju Bokserskog kluba "Sparak" i Grada Subotice.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.