Komentara: 16
Pregleda: 3394

Vučković: Kroz klastere vratiti subotičke brendove na tržište

27.11.2012. u 14:07h
Izvor: RTV Yueco
Reafirmacijiom nekadašnjih subotičkih prepoznatljivih brendova, koji su bili sinonim za kvalitet, udruživanjem malih i srednjih preduzeća u klastere, Subotica može ponovo stvoriti domaći proizvod sopstvenim znanjem, izjavio je u sinoćnoj emisiji “Bez kravate” Yu eco televizije član Gradskog veća zadužen za investicije Dragi Vučković.
Vučković: Kroz klastere vratiti subotičke brendove na tržište

Pominjući primer Fidelinke, gde je uz zakup mlinova kompaniji “Agroposlovi” ustupljeno i pravo korišćenja brenda, Vučković predlaže formiranje klastera u čijem sastavu će biti preduzeća iz iste branše koja uz postizanje odgovarajućeg kvaliteta ponovo mogu vratiti na tržište prepoznatljive subotičke brendove, poput 29. novembra, na tržište i zaposliti Subotičane.

Član Gradskog veća predlaže grupisanje subotičkih stručnjaka na jednom mestu kako bi se sagledalo šta je moguće sačuvati od onoge što su generacije subotičana stvarale, i pronalaženje najboljeg modela realizacije pomenute ideje gde bi se ponovo stvorio domaći proizvod, sopstvenim znanjem, kao što je to bio slučaj sa reafirmacijom brenda “Gavrilović” u Hrvatskoj.

S tim u vezi, Vučković navodi i primer trgovačkih marki gde za potrebe i pod brendom određenih trgovinskih lanaca finalni proizvod nastaje u nekim drugim preduzećima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 3394
Povezane teme

dragi vučković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.