Komentara: 0
Pregleda: 1904

Vremenska prognoza za 10. avgust (četvrtak)

10.08.2017. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
Tokom današnjeg dana, temperatura će se kretati u rasponu od 22 do 38 stepeni, a duvaće pretežno jugoistočni vetar, brzinom do 6 metara u sekundi. Dan će obeležiti vedro, sunčano i veoma toplo vreme, zbog čega je na snazi crveni meteoalarm, koji važi za ekstremno opasne vremenske uslove.
Vremenska prognoza za 10. avgust (četvrtak)

Sunce je izašlo u 05:35 časova, kada je temperatura bila najniža, odnosno 22 stepena. Jutro će biti vedro i sunčano, a od 9 časova i toplo, jer će temperatura tada preći 30 stepeni. Duvaće pretežno jugoistočni vetar, s nešto jačim udarom u prepodnevnim časovima, do 6 metara u sekundi.

CRVENI METEOALARM - RHZS proglasio je crveni meteoalarm za ekstremno opasne vremenske uslove, koji će na teritoriji Severnobačkog okruga biti na snazi do kraja petka.
Kod ekstremno opasnih vremenskih uslova, naročito ukoliko traju nekoliko uzastopnih dana, ugrožen je život ljudi, posebno hroničnih bolesnika, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropata, ali i životinja. Takođe, mogu prouzrokovati ozbiljne probleme u snabdevanju električnom energijom, u saobraćaju, a povoljni su i za nastanak šumskih i drugih požara.

Najviša dnevna temperatura u današnjem danu iznosiće 38 stepeni, koliko će biti u 14 časova. UV indeks u najtoplijem delu dana biće 8.1, te se građanima koji borave na otvorenom preporučuje adekvatna zaštita, a oni koji ne moraju, da se ne izlažu suncu u periodu od 10 do 18 časova.

Zalazak sunca biće u 20:00 časova, kada će temperatura i dalje biti iznad 30 stepeni. Tokom noći će biti pretežno vedro, a temperatura će se spustiti na toplih 25 sepeni.

Tokom sutrašnjeg dana (petak) očekuje se slično vreme. Najviša dnevna temperatura iznosiće 38 stepeni, a duvaće jugoistočni vetar, brzinom do 8 metara u sekundi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1904
Povezane teme

vremenska prognoza

prognoza vremena

vreme danas

vremenska prognoza za suboticu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.