Komentara: 2
Pregleda: 3531

Vojvođanska banka donirala računare školskom centru "Dositej Obradović"

13.11.2015. u 14:50h
Izvor: Subotica.com
Vojvođanska banka je u okviru donatorske akcije za podršku zajednici gluvih i nagluvih u Srbiji donirala danas pet računara Školskom centru sa domom učenika „Dositej Obradović” u Subotici.
Vojvođanska banka donirala računare školskom centru "Dositej Obradović"

Donatorska akcija Vojvođanske banke pokrenuta je 29. septembra ove godine, na Međunarodni dan gluvih, a škola „Dositej Obradović” je samo jedna od obrazovnih ustanova koja je dobila nove računare. U okviru donatorske akcije banka će uručiti ukupno više od 60 računara školama za gluvu i nagluvu decu, Savezu gluvih Srbije i organizacijama gluvih i nagluvih  širom Srbije.

„Sve do kraja Drugog svetskog rata u Vojvodini nije postojala obrazovna ustanova za decu sa oštećenim sluhom. Školski centar za vaspitanje i obrazovanje dece sa oštećenim sluhom u Subotici postoji od 1947. godine i on se razvio u rehabilitacionu ustanovu za edukativno i profesionalno osposobljavanje gluve i nagluve dece. Veliko nam je zadovoljstvo da je Vojvođanska banka prepoznala potrebu da se pruži podrška ovim mališanima i ovom prilikom se u ime škole zahvaljujem na donaciji računara, koji će svakako olakšati nastavu i obrazovanje te dece”, kazao je prilikom donacije direktor škole „Dositej Obradović” Milorad Mrvić.

Vojvođanska banka donirala računare školskom centru "Dositej Obradović"

Direktoru škole „Dositej Obradović” donaciju je uručila Zorica Džida, menadžer za društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke.

„Ovo je još jedna u nizu donacija Vojvođanske banke školama za gluvu i nagluvu decu. Svako dete zaslužuje da se igra, raste i obrazuje u stimulativnom okruženju, a nadamo se da će ovi  računari tome doprineti. Naša motivacija za pokretanje ove donatorske akcije je upravo bila da doprinesemo kvalitetnijim uslovima za odrastanje i obrazovanje ove dece”, poručila je Džida.

U Srbiji živi 30.000 gluvih i oko 100.000 nagluvih osoba, koji se svakodnevno susreću sa brojnim poteškoćama, a donacija računara samo je jedna od akcija namenjena ovoj socijalnoj grupi, koju Vojvođanska banka sprovodi u okviru svog društveno-odgovornog poslovanja.

Vojvođanska banka je u cilju podrške zajednici gluvih pokrenula i projekat „Znakovni jezik”. U saradnji sa preduzećem „Talking hands“ organizovala je za zaposlene u svojim filijalama širom Srbije specjalno osmišljene kurseve upotrebe srpskog znakovnog jezika sa fokusom na bankarsku terminologiju. Do sada je obuku prošlo više od 70 zaposlenih, a trenutno je u toku obuka zaposlenih sa područja Užica i Kraljeva. Sve filijale čiji su zaposleni prošli obuku za znakovni jezik su vidno obeležene, pa u skladu sa tim trenutno u Beogradu postoji pet filijala, dve u Novom Sadu i po jedna u Zrenjaninu, Kragujevcu, Nišu i Kuršumliji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3531
Povezane teme

centar za slušno oštećena lica dositej obradović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.