Komentara: 1
Pregleda: 3506

Veronika i Petar 61 godinu u braku

29.10.2018. u 15:26h
Izvor: TV Subotica
Veronika i Petar Bito su bračni par sa najdužim stažom na ovogodišnjoj završnoj manifestaciji Sunčana jesen života koja je održana u Crvenom krstu u Subotici. U braku su punih 61 godinu, a kao i svake godine, izabrani su i najstariji Subotičanin i Subotičanka – oboje rođeni još početkom 20. veka.
Veronika i Petar 61 godinu u braku

Petar je imao tačno 20, a Veronika 18, kada su se venčali tog 16. maja 1957. godine. I danas se kažu, vole i poštuju, mada kako priznaje Petar, često su se i svađali. Ipak, ne mogu da izdrže da ne razgovaraju.

- Dosta smo se svađali, ali nismo mogli da izdržimo ni pola dana da ne razgovaramo posle svađe. Oboje imamo šećer i nervozni smo, ali ne možemo dugo da ne pričamo - ispričao je Petar Bito.

- Sve smo radili zajedno, volimo jedno drugog i poštujemo - nadovezala se njegova supruga Veronika Bito.

Veronika i Petar 61 godinu u braku

Sunčana jesen života, manifestacija posvećena najstarijima, održava se punih 46 godina, a osim što ima za cilj da posveti pažnju sugrađanima u poznim godinama, treba da približi generacije, pa tako volonteri Crvenog krsta Subotica najvećim delom organizuju aktivnosti.

- Brojne društvene organizacije, kulturno-umetnička društva, horovi i svakako, pošto već godinama u nazada pokušavamo da ovom pripredbom približimo generacije, omladinska organizacija Crvenog krsta Subotica je i ovog puta iznela najveći teret organizovanja i svakako da imaju i svoju tačku na ovoj manifestaciji - rekao je dr Siniša Trajković, sekretak Crvenog krsta Subotica.

Veronika i Petar 61 godinu u braku

Najstarija sugrađanka je Fabian Gizela sa 102 godine, rođena 31. decembra 1916, dok je najstariji Subotičanin nešto mlađi, Josip Tikvicki ima 99 godina i rođen je 1. januara 1919. godine.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3506
Povezane teme

sunčana jesen života

crveni krst subotica

lepe vesti

dr siniša trajković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.