• Pregleda: 13024

Veliki izazovi pred "najmlađim" javnim preduzećem u Subotici

Javno preduzeće za upravljenje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje je nastalo u oktobru prošle godine, reorganizacijom JP "Direkcija za izgradnju grada", a na osnovu Zakona o budžetskom sistemu, gde je između ostalog, propisano da javna preduzeća ne mogu više biti indirektni korisnici budžetskih sredstava.
Veliki izazovi pred "najmlađim" javnim preduzećem u Subotici

Iako "najmlađe" u subotičkom javnom sektoru, preduzeće na čijem je čelu direktor Predrag Radivojević pred sobom ima važne zadatke i brojne planove. Kako bismo približili građanima koji su planovi ovog preduzeća u narednom periodu i koji će to projekti i aktivnosti obeležiti 2017. godinu, obavili smo razgovor sa direktorom ovog preduzeća.

Kako je došlo do formiranja novog javnog preduzeća?

- Novo javno preduzeće nastalo je na osnovu transformacije indirektnih budžetskih korisnika. Zakon je predviđao da se taj proces završi do 1. decembra prethodne godine i mi smo formirali radnu grupu, koja je dobila zadatak da to i uradi. Delovali smo prema preporukama Stalne konferencije gradova i opština i u skladu sa zakonom. Prema Zakonu o javnim putevima napravili smo "Upravljača puta", a onda smo u to preduzeće uvrstili i urbanizam i stanovanje. Formiranjem jednog, umesto dva preduzeća, učinili smo značajne uštede jer imamo jednu opštu službu manje. Sa druge strane, u okviru Gradske uprave formiran je Sekretarijat za investicije i razvoj, kako bi se sa jednog mesta u gradu planirale investicije i njima upravljalo. Novo preduzeće ima 29 radnih mesta, a važno je napomenuti da su svi zaposleni iz Direkcije rapoređeni u novo preduzeće, novi sekretarijat i ostale sekretarijate gde je postojala potreba. U toj transformaciji u likvidaciju je otišlo preduzeće „Privredno-tehnološki parkovi“, ali ni njihovi zaposleni nisu ostali na ulici, već su i oni raspoređeni. Pored značajnih ušteda, ova reforma indirektnih budžetskih korisnika ima i socijalnu dimenziju, jer niko nije ostao bez posla.

Koje sve službe ima novo javno preduzeće i šta je sve u njegovoj nadležnosti?

- U nadležnosti Službe za upravljanje putevima je obavljanje stručnih poslova i nadzora nad radovima na rekonstrukciji, održavanju i zaštiti opštinskih puteva i ulica i ustupanje radova na njihovom održavanju. Tu pre svega mislimo na održanju kolovoza, trotoara, biciklističkih staza, horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, održavanje ulične javne rasvete, video nadzora, dečjih igrališta, sprtoskih terena... - kaže za naš sajt direktor Predrag Radivojević.

Služba urbanističkog planiranja obavlja poslove izrade planskih dokumenata, urbanističkih projekata i pravila građenja za potrebe izrade Lokacijskih uslova.

Služba stanovanja se bavi održavanjem, obnovom i rekonsrukcijom objekata višeporodičnog stanovanja. Ugovor o održavanju zajedničkih delova stambenih i stambeno-poslovnih objekata preduzeće je potpisalo sa 310 skupština stanara, sa više od 9.000 vlasnika stanova, poslovnih prostora i garaža i za održavanje 162 lifta. U radove tekućeg održavanja spadaju mesečni servis i godišnja kontrola liftova, popravke zajedničkih elektroinstalacija, deratizacija, dezinsekcija... U investiciono održavanje spadaju veći građevinski radovi, kao što su izgradnja i sanacija krova, fasade, remont i veće popravke liftova, ugradwa interfona... Tu su i hitne intervencije kojima se uklanja neposredna opasnost po život i zdravlje ljudi.

U toku je izrada Projekta tehničke regulacije saobraćaja za Grad Suboticu, šta će sve on sadržati?

- Izrada tog projekta je zakonska obaveza koju propisuje Zakon o bezbednosti u saobraćaju. On treba da poboljša način evidencije saobraćajne signalizacije na teritoriji grada. Na taj način dobićemo katastar  saobraćajne signalizacije i tako će se upravljanje saobraćajnom signalizacijom i kritičnim mestima sa stanovišta bezbednosti u saobraćaju podići na viši nivo. Naši inženjeri će imati precizne ulazne parametre i na bazi toga će raditi kvalitetnije planiranje i pripremu budućih projekata.

Predrag Radivojević rođen je 1980. godine. Oženjen je, otac dvoje dece. Matematičku gimnaziju i Građevinski fakultet završio je u Beogradu. Radio je na velikim infrastrukturnim projektima iz oblasti saobraćaja, putogradnje, hidrogradnje, elektroenergetike u nekoliko kompanija. Član je inženjerske komore Srbije i poseduje 6 licenci IKS, međunarodni sertifikat za rad prema FIDIC uslovima ugovaranja, kao i sertifikat Svetske banke za PPP (public private partnership) iz oblasti autoputeva.

Pored ovog projekta radi se i na izradi Generalnog urbanističkog plana do 2030. godine; koje novine će on sadržati u odnosu na postojeći koji je napravljen do 2020. godine?

- U urbanizmu se vreme ne meri godinama, nego se planiranje vrši decenijama unapred. Tako je 2020. godina praktično sutra i zato smo krenuli sa izradom novog GUP-a. Cilj je da se planovi detaljne regulacije poprave, da se opredele neke nove zone i da se tako pospeši privlačenje investicija. To je neophodno kako bi Subotica mogla da isprati razvoj.

Da li to znači da se planira proširenje Privredne zone ili formiranje nove?

- Ideje postoje, ali će one biti prilagođene potrebama i okolnostima u zavisnosti od zainteresovanih privrednika.

Planira se izgradnja najsavremenijeg železničkog koridora, koji će prolaziti i kroz naš grad; da li smo mi urbanistički spremni za to?

- Sa stanovišta urbanizma veoma je značajno planiranje koridora brze pruge, čiji je zaštitni pojas mnogo širi nego kod klasičnih pruga i postoji velika opasnost od cepanja grada na dva dela. Naš zadatak je da se izborimo za što veći broj pružnih prelaza, a pošto je taj koridor širok poput reke to su onda mostovske konstrukcije. Mi ćemo se truditi da se izborimo za što veći broj prelaza i zato smo napravili jedan eleborat u kome smo izneli sve svoje primedbe i sugestije i uputili ih komisiji stručnjaka Saobraćajnog instituta CIP u Beogradu, koja radi izradu prostornog plana za brzu prugu. Zadovoljstvo mi je da kažem da je ceo naš elaborat prihvaćen i da će biti uvršćen u deo prostornog plana. Time smo doprineli da grad ne trpi posledice brze pruge, već da oseti samo ono pozitivno što ona donosi a to je povećanje prometa ljudi i robe, što će itekako uticati na razvoj grada.

Subotica dobija novi kružni tok na ulazu u grad?

- Jedan od planova je izgradnja kružnog toga na ulazu u grad iz pravca Žednika, na mestu gde se sada nalazi NIS-ova pumpa. Zbog rešavanja pitanja veoma komplikovane raskrsnice u saobraćajnom smislu, kružni tok se nametnuo kao optimalno rešenje. Igrom slučaja, nama se NIS obratio sa namerom da tu pumpu izmesti i modernizuje. Tako da smo se dogovarali da NIS-u dodelimo zemljište u blizini, a da na tom mestu izgradimo kružni tok.

Novi objekat Službe hitne medicinske pomoći?

- Sa stanovišta saobraćaja odabrali smo tri lokacije, a to su Bajnatska ulica, kod nekadašnjeg „Tuša“, lokacija u blizini vrtića „Šumice“ i lokacija kod kružnog toka u Partizanskih baza. One su najpovoljnije, jer se gleda mogućnost i vreme izlaska na brze gradske saobraćajnice. Sada slede dogovori sa kolegama medicinske struke sa kojima ćemo pronaći najpogodnije rešenje.

Vremenske prilike ove zime nisu baš išle na ruku putarima, kako je funkcionisala naša Zimska služba?

- Tokom decembra i januara realizovano je ukupno 46 akcija čišćenja na putevima (9), pešačkim i bisiklističkim stazama (21) i natputnjacima (16). Za sve te akcije utrošeno je 326 tona soli i 626 tona rizle. Zimska služba je funkcionisala na zavidnom nivou i problema je bilo u najmanjoj mogućoj meri. Radi što bolje informisanosti sugrađana napravili smo kartu na kojoj se vide ulice o kojima brine grad i njih održavaju JKP „Čistoća i zelenilo“ i JKP „Palić-Ludaš“, kao i one koje su u nadležnosti JP „Putevi Srbije“ i koje čisti „Vojput“.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

41
Dr no Odgovori
Uvalio se u fotelju
Nesa
zna se zasto je doveden ovo je mali grad u njemu sve se zna
ffilozoff
Sad ce biti i SUBOTICA na vodi...
Bajloni
Neka se uvalio. Problema koliko volis, a plata i novca u gradu nikad manje. Ja ne znam sta je potrebno da se desi da budes makar necim zadovoljan?!
maslacak Odgovori
nije jasno iz clanka ako gradjani treba da jave za ostecenje na trotoaru da li je za popravku nadlezan sekretarijat u gradskoj upravi ili da se javimo direktno novom JP?
Bajloni
Preduzece. Procitaj ponovo nadleznosti prvospomenute sluzbe u JP.
Vesko Odgovori
Udesili ste Zavod za urbanizan, zahvaljujuci jos bivsem gradonacelniku i jednoj koja ima zavrsen privatni ekonomski fakultet Edukoms, misleci da ce dozivotno vladati, ali su oboje skocili sami sebi u stomak. To i nije steta, vec sto su razbucali Zavod, potpomugnuti sa jos nekima iz te bivse firme, koje su vedrili i oblacili, namastali sebi plate, a sada neka "krase" Gradsku kucu. Jos je jedna ostala koja bi se propinjala, koja bi zapovedala strucnijama od sebe, a nema bas neki impozatni fakultet. Ovo sto je ostalo, nadam se da ce uraditi nesto, barem nema toliko sefova koji nisu radili i nisu ni znali raditi, jedino narađivati.
Vidoje Odgovori
Na kruznim tokovima se uzimaju najbolji novci, samo napred
Bajloni
Kruzni tok je najbolje resenje za raskrsnice. Ako mislis da je postojece stanje ok, blago tebi. Verovatno se biciklas dvaput mesecno, a u sandor nisi zasao dve godine.
MIrko
@ Bajloni Kružni tok NIJE UVEK najbolje rešenje za raskrsnice. To je pre svega pitanje procene struke da li će kružni tok bolje regulisati protok saobraćaja kroz raskrsnicu u odnosu na neko postojeće rešenje. Najbolji primer kako kružni tok nije najbolje rešenje je raskrsnica Štrosmajerova-Matka Vukovića (kod tramvaja).
ffilozoff
Osoba koja nije SUBOTICANIN,koji ne poznaje,ulice,probleme,rupe,NE moze biti na celu ovog budzetskog usisivaca!!! Zamislite npr. Gojka da bude za BG na vodi-pa NE ide-,on bi davno bio tamo....A i Labana su sklonili iz vrha eps-a??? Ima SUBOTICA pametnih gradevinaca sa diplomama,ALI nisu partijski podobni...ovo mi se gadi!!!!
VIDOJE
BAJLONI
Nemoj da si naivan, mozda je kruzni tok najbolje resenje a mozda i nije u ovom slucaju.
Sve se gleda kroz pare koje mogu da uzmu na projektu.
Imric Odgovori
Izvini jel to nije mogao niko Subotici da radi pa gle cuda tebe doveli iz Beograda.Daj bre znase zasto te don doveo,samo se iskreno nadam dace te to uskoro platiti.
Milos
Beogradjani vratice se rode
Bajloni
A otkad je bitna cinjenica odakle je ko? Eto ti si Suboticanin samo ako je Subotica u Hercegovini.
pista Odgovori
Boga mi... decko ima 37 godina i ocigledno mu predstoji uspesna karijera.... gde li je stekao toliko potrebno iskustvo za poziciju direktora? Da li je uopste bilo konkursa na tu poziciju?
Ljubica
A koliko godina treba da ima jedan direktor? Gde to piše?
37 godina je sasvim dovoljno za jednog iskusnog direktora.
Sovic Odgovori
Sve je ovo ok... pretpostavimo da je decko kvalifikovan za ovaj posao... i da ce ga posteno raditi...
Ali, da li je moguce da su morali dovesti coveka iz Beograda?!?
Da li je moguce da nema rodjenih suboticana koji bi ovaj posao radili kako treba?!?
...
psihološkinja
Pa da je postavljen neko iz ovog grada onda bi na sva zvona sve njegove odluke markirali kao korumpirane i plaćene.
Odličan potez- dovesti nekog sa strane, neutralnog, koji ne poznaje osobe koje "vedre i oblače" ovim gradom.
Grgica Odgovori
Nisam znao da je pomenuti Radivojevic na celu zavoda i direkcije. Procitao sam ono sto mu pose u CV-u, ako je strucan a deluje onda ga ceka vreme da pokaze. Samo rezultati se mere, sve drugo je nevazno.
X Odgovori
U biografiji fali najbitnije...u kojoj je partiji!
da se ne lažemo...
To je najmanje bitno,bitna je stručnost i ono što će vreme pokazati povodom te iste stručnosti...
da se ne lažemo... Odgovori
Da se ne lažemo -Direkcija je uvek i uvek , za vreme svih vlasti i u vreme svih gradonačelnika bilo leglo korupcije i mita.Ne znam nikoga ko je tamo radio a naročito na ključnim pozicijama ,a da nije sebe i svoje potomke dobro obezbedio.Naročito se u zadnje vreme tamo namnožilo raznih kadrova,od kupljenih diploma do raznih protekcija i veza...uglavnom mladih nestručnih kadrova kojima je najveći uspeh kako osmisliti da se zimske bašte zimu ugreju.Da nije smešno-bilo bi tragično.Nadam se da će novi direktor-a posebno mi je drago da nije iz Subotice-iz gore navedenih razloga-da uvede reda i da će stručno da obavlja poveren mu ni malo lagan zadatak.Ni malo lagan-iz gore navedenih razloga-subotički kadrovi koji su tamo postavljeni su namazani i premazani ,a zna se i iz koje su strukture.
Daddy
DA SE NE LAZEMO

Dobili ste cetiri minusa do sada, sto pokazuje da ljudi "nemaju pojma" koliko je Subotica opljackana od strane ljudi koje pominjete.

Ja bih tu mogo dodati vise nego par stvari ali ako ljudi ne veruju vasoj blagoj oceni sta se tamo sve desavalo odnak tek meni ne bi verovali.
Da se ne lažemo...
Ljudi-građani i te kako znaju koliko su opljačkani od strane ove javne ustanove,minusi su od one strane koja se prepoznala.Očekivalo se i više minusa.Uglavnom ovu vest oni najviše i čitaju-trenutno im je najaktuelnija.
Jovo Odgovori
Ovaj ce biti u Subotici dva dana nedeljno po tri sata
Bajloni
Bidim da sa njim svako jutro pijes kafu pa znas! Kako se samo covek usudi da pljune na nekog, a da se bar na sekund ne zamisli.
Zlatko Postic Odgovori
Boskic
dare
hahahaaa care
Ljubica Odgovori
Čemu bre ovoliko negativnih komentara, pa na ovom primeru imate JASNU i BUKVALNU primenu zakonskih regulativa a koja štiti budžet i građane!
pajo
zasto toliko minusa?zato sto ce nam neko u lokalu krojiti sudbinu ko ne zna ni imena ulica,kamoli gde treba biciklisticke staze.zato minusi sto kad on vec bude zaboravio suboticu mi cemo jos da trpimo posledice njegovog planiranja na dasetine godina.ali smo i zasluzili
dinGospo
Ako je toliko jasna i bukvalna primena zakonskih regulativa za zastitu budzeta gradjana, ajde da vidimo kolika su primanja zaposlenih i ovog veoma talentovanog mladog "strucnjaka".
WLADO Odgovori
a ko je u gradu nadlezan za kosenje javnih povrsina ???
AlwaysUltra Odgovori
Od rondzanja po internetu nema vajde !! Rumuni su politicki kosmicki pismeniji i bolji narod od nas !!!
Micika Odgovori
Biće ovde i kružni tok i Subotica na vodi i sve ono sto gospoda iz Subotice u poslednjih 30 godina nisu uradili za ovaj grad, svoj grad, nas grad! Kada niste mogli sami, neka proba neko sa strane, ionako ovaj grad vole više ljudi sa strane nego oni Subotičani kojima služi samo za lično bogaćenje!!
mile Odgovori
Izuzetno je potreban kruzni tok na ulazu u Suboticu iz pravca Zednika samo da jos saznamo gde ce izmestiti pumpu NIS petrol.
jozo bubnjar Odgovori
6 licenci... haha... najrsprostranjeniji hobi u Srbiji ove decenije je sakupljanje diploma i licenci... kao sto smo mi nekada, kao klinci, kupovali albume i sakupljali slicice... pa, pos**** vam se na te diplome i licence. Pojma vi nemate, a zivi dokaz doticne osobe koja je, onako usput, zaboravila na trotoare i biciklisticke staze na kruznom toku majsanskog puta (ukrstanje sa 51. divizije)... a ko je zna, zna i kako je dosla do licence... ima tu jos njenih bisera iz pocetnickih dana, ali, to je vec druga tema... a ima i ovaj svoje bisere.
inzenjer Odgovori
Njegova biografija govori da se ni u jednom poslu nije ostvario kao inzenjer. U svakoj navedenoj firmi po par meseci. Par meseci u građevinarstviu ne znači ništa i nije dovoljno za bilo koji ozbiljan posao. Voleo bih da grešim jel pozicija na koju je doveden je vrlo zahtevna i odgovorna. Naravno radi se o partiskom kadru za koje je u Srbiji normalno da nemaju dovoljno radno iskustvo za odgovorne javne funkcije.
kolega sa severa Backe
Ma propadosmo od ovih obrazovanih sa '' iskustvom ''. Da nabrajam !?
gradjevinac
KOLEGA SA SEVERA BACKE
ti si očigledno sa iskustvom u posmatranju kako drugi rade!?
horopoš vuk Odgovori
Partijsko zaposljavanje i "napredovanje" idu ruku pod ruku
muka mi je
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.