Komentara: 0
Pregleda: 4030

Uskoro: Omladinski klub „Skladište“

23.04.2012. u 02:50h
Izvor: SuMedija
Uskoro će na adresi Park Ferenca Rajhla 12 a, zvanično biti otvoren nov prostor Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ (nekadašnje FOKUS Fondacije) pod nazivom Omladinski klub „SKLADIŠTE“, po istoimenoj zbirci tekstova Danila Kiša, čije ime Fondacija nosi.
Uskoro: Omladinski klub „Skladište“

Radovi na uređenju prostora se privode kraju, a Omladinski klub „SKLADIŠTE“ predviđen je kao prostor namenjen održavanju redovnih mesečnih omladinskih kulturnih i umetničkih programa u organizaciji Fondacije „Danilo Kiš“, ali će stajati na raspolaganju i svim onim omladinskim organizacijama, udruženjima građana, umetnicima i ostalim pojedincima sa teritorije Grada Subotice koji mogu i žele da ponude kvalitetne kulturne i umetničke sadržaje i aktivnosti za mlade i da ih samostalno ili uz podršku Fondacije „Danilo Kiš“ tu i realizuju.

Prostor će, služiti održavanju koncerata, predavanja, izložbi, tribina, radionica, projekcija filmova, performansa, festivala, književnih večeri i ostalih umetničkih programa i aktivnosti namenjenih za mlade sa teritorije Grada Subotice. To će biti mesto gde će mladi članovi i posetioci Omladinskog kluba moći da prisustvuju i učestvuju u pomenutim programima i projektima, realizuju svoje ideje, uče nove veštine i stiču nova saznanja, pokažu i razvijaju svoje talente, provode kvalitetno slobodno vreme, druže se i upoznaju.

Omladinski klub

Omladinski klub "Skladište" - uređenje u toku

Fondacija “Danilo Kiš” je otvorena za sve sugrađane koji istinski žele bogat kulturni i društveni život. Nakon sedam godina postojanja izborili smo se za prostor koji će biti namenjen isključivo mladima koji se bave kulturom i umetnošću. Ovaj prostor će biti izuzetno bitan za sve mlade generacije jer će imati gde da se okupljaju, druže, stvaraju i doprinose formiranju savremenog, interkulturalnog i urbanog kulturnog identiteta našeg grada – kaže direktor Fondacije Branislav Filipović.

Nakon što je 2005. godine osnovana tadašnja Fondacija „FOKUS“, pa do sada, i pod novim nazivom - „Danilo Kiš“, Fondacija je sprovodila brojne projekte iz sfere omladinske kulture i stvaralaštva te ostvarila značajnu ulogu u afirmaciji mladih subotičkih umetnika i, uopšte, unapređivanju omladinske kulture u Gradu. Dobijanjem prostora, nakon sedam godina kontinuiranog rada sa mladima, stekla se mogućnost za dalji razvoj Fondacije i proširivanju njenih programa i aktivnosti, te uključivanju još većeg broja mladih u godišnji program Fondacije.

Prostor omladinskog kluba „SKLADIŠTE“ će se sastojati od dve velike prostorije od kojih će jedna biti izložbeni prostor otvoren za dela mladih likovnih umetnika a druga prostorija će biti namenjena koncertnim aktivnostima i drugim sadržajima. Rekonstrukcija prostora je započeta u martu ove godine i otvaranje prostora se očekuje u maju. Prostor će oslikati umetnička družina grafičkog umetnika Geze Rica, a umetničke lampe koje će se naći u prostoru su delo Jugoslava Sivića, primenjenog umetnika iz Subotice. Za samo svečano otvaranje prostora planira se zanimljiv kulturni program…

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4030
Povezane teme

kultura

Fondacija Danilo Kiš

kulturni centar

skladište

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.