Komentara: 5
Pregleda: 4478
Foto

Uručena priznanja u akciji "Sportisti Subotice 2018"

28.12.2018. u 11:12h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć su na prigodnoj svečanosti uručena priznanja najboljim sportistima i sportskim kolektivima za 2018. godinu u tradicionalnoj akciji „Sportisti Subotice“, koju zajedno organizuju Grad Subotica, Sportski savez Subotice i „Nove Subotičke novine”.
Uručena priznanja u akciji "Sportisti Subotice 2018"

Priznanje „Sportista godine“ pripalo je  Davoru Štefaneku, rvaču Spartaka, osvajaču drugog mesta na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Štefanek se treću godinu za redom okitio ovim priznanjem, a ukupno do sada je sedam puta poneo epitet najboljeg u Subotici. U konkurenciji juniora priznanje je osvojila Nora Bognar iz Planinarskog kluba "Spartak", dok je Danilo Dulić, plivač Spartaka, najbolji među pionirima. Za najbolji sportski kolektiv Subotice  proglašen je Ženski fudbalski klub "Spartak".

Nagrade, velike prelazne pehare Davoru Štefaneku i predstavnicima Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ uručio je Nemanja Simović, član Gradskog veća  zadužen za sport i omladinu. Simović je pozdravio prisutne, čestitao sportistima i sportskim radnicima na rezultatima, ali i predstavio dokumentarni film o uspehu subotičkih sportista, ali i značajnim projektima  koji su poboljšali uslove za sve sportitste u Subotici.

- Iza nas je izuzetno uspešna sportska godina. Za to su, pre svega zaslužni naši sportisti i ovom prilikom im još jednom čestitam kako pojedincima u svim kategorijama, tako i slavodobitnicima kada su u pitanju sportski klubovi, ali i roditeljima koji su usmerili sve njih na pravi put, da se bave sportom. Nekako uvek zaboravimo sportske radnike, one ljude koji su u senci. U teškim vremenima pokazati društvenu odgovornost, je nešto što izuzetno cenimo i poštujemo u Gradskoj kući i zato hvala svima koji rada i čine sve da stvore osnovne preduslove da klubovi mogu da se takmiče i ostvaruju odlične rezultate, a ove godine koja je na izmaku bilo je mnogo rezultata, što potvrđuje i prisustvo naših šampiona večeras ovde – rekao je Simović

Uručena priznanja u akciji "Sportisti Subotice 2018"

Član Gradskog veća istakao je da veliku ulogu u kontinuitetu dobrih rezultata subotičkih sportista ima i ulaganje u sportsku infrastrukturu i dodao da će se lokalna samouprava nastaviti da ulaže i brine o sportistima u svakom smislu.

- Gradska uprava ima zadatak da obezbedi neophodnu sportsku infrastrukturu i na tom polju smo mnogo toga uradili. Neke stvari pre godinu dana što smo obećali pre godinu dana, sada sa zadovoljstvom ističem da smo ih ispunili. Hvala svima koji su nam pomogli, posebno Sportskom savezu Srbije koji nam je pomogao, Davoru Štefaneku, Goranu Marinkoviću uz čiju saradnju i pomoć smo ostvarili kontakte sa Pokrajinskom i Republičkom vlasti. Teško je bilo obezbediti 67 miliona za novu atletsku stazu koju smo izgradili, posle četrdeset godina. Sa 20 miliona dinara uz pomoć Vlade Republike Srbije klimatizovali smo i Halu sportova. Konačno smo u ovoj godini obezbedili  nešto bolje uslove, a u narednoj ćemo se truditi da budu još bolji – poručio je član Gradskog veća

Sreten Damnjanović, predsednik Upravnog odbora Sportskog saveza Subotice i Vlado Tomić, direktor „Novih Subotičkih novina“ takođe su pozdravili prisutne i čestitali dobitnicima uz dobro poznatu poruku „Vidimo se i naredne godine na ovom mestu uz još bolje rezultate“.

Rang liste svih dobitnika

Najbolji seniori: Davor Štefanek (rvanje), Andrej Barna (plivanje), Tamaš Kajdoči (dizanje tegova), Nemanja Ćalasan (fudbal), Ervin Rožnjik (dizanje tegova), Dijana Šefčić (atletika), Bojana Kljajić (mačevanje), Sefan Kostadinović (stoni tenis), Miljan Milović (odbojka), Veljko Gligorić (boks).

Najbolji juniori: Nora Bognar (sportsko penjanje), Leona Rogić (umetničko klizanje), Noemi Vakula (gimnastika), Viktor Haško (dizanje tegova), Mihajlo Milić (boks), Adriel Hajagoš (plivanje), Ana Miković (veslanje), Jovana Vukas (atletika), Uroš Kojadinović (rukomet), Stefan Dulić (odbojka).

Najbolji pioniri: Danilo Dulić (plivanje), Filip Kulić (gimnastika), Lana Virc (tenis), Nina Šabić (gimnastika), Miona Petra Knežević (mačevanje), Maksim Puškar (atletika), Patrik Heder (dizanje tegova), Aleksandar Čokić (stoni tenis), Mateja Borojević (džudo), Mark Perčić (biciklizam).

Uručena priznanja u akciji "Sportisti Subotice 2018"

Najbolji kolektivi: Ženski fudbalski klub Spartak, Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv, Muški odbojkaški klub Spartak.

Posebna priznanja dobili su: Ferenc Kiš, Lazar Jaramazović, Tomislav Zvekanović, Rade Grabovac, Karate klub Okinava, Gabor Sagmajster, Ognjen Meškov, Klub dizača tegova Spartak, juniorske selekcije Tenis kluba Spartak, Fudbalski klub Lokomotiva, Fudbalski klub Udarnik i Josip Fazekaš.

Izvor: Subotica.com
Dodela priznanja u akciji "Sportista Subotice 2018" Dodela priznanja u akciji "Sportista Subotice 2018" Dodela priznanja u akciji "Sportista Subotice 2018" Dodela priznanja u akciji "Sportista Subotice 2018" Dodela priznanja u akciji "Sportista Subotice 2018" Dodela priznanja u akciji "Sportista Subotice 2018" Dodela priznanja u akciji "Sportista Subotice 2018" Dodela priznanja u akciji "Sportista Subotice 2018"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 4478

Povezana vest

Povezane teme

nemanja simović

davor štefanek

sportista godine

najbolji sportisti subotice

izbor za najboljeg sportistu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.