Komentara: 0
Pregleda: 990

Umetnici iz Pečuja izlažu i sviraju u Subotici

25.06.2021. u 17:05h
Izvor: Subotica.com
Izložba grafičkog kolektiva "Drukker" iz Pečuja biće otvorena u subotu, 26. juna, u 18 časova u Dvorišnoj galeriji, koja se nalazi na zidu nekadašnjeg bioskopa "Korzo", dok će grupa "Cedar Knoll" nastupiti u okviru Šablon festivala, istog dana s početkom u 19 časova u pabu "Samo pivo".
Umetnici iz Pečuja izlažu i sviraju u Subotici

Udruženje "Műintézet" je osnovano 2018. godine i okuplja umetnike oko grafičke radionice pod nazivom "Drukker". Njihova opsesija je stvaranje otisaka.

Nekoliko studenata iz Pečuja formiralo je grupu stvaralaca i pozvalo druge umetnike, nastavnike i studente da se pridruže društvu grafičara. Zajednički rad su započeli pre tri godine i od tada uspešno sarađuju sa lokalnim i nacionalnim nevladinim organizacijama, umetničkim obrazovnim institucijama, univerzitetima u regionu i širom zemlje, LMBTQI + organizacijama, delujući na različitim poljima aktivizma. Objavljuju art-zine publikacije i tematske serije ručno rađenih grafika. Kao značajna i uvek rastuća zajednica s različitim mišljenjima, podstiču druge ljude i grupe da se ponašaju kao aktivni građani i odgovorni lokalni stanovnici. Trude se da predaju i stvaraju umetnost, zajedno i provode dragoceno vreme pod zastavom kolektivne solidarnosti.

Izložbu će otvoriti Jelena Grujičić, koordinatorka za likovnu umetnost Centra za savremenu kulturu i umetnost Subotice.

Umetnici iz Pečuja izlažu i sviraju u Subotici"Cedar Knoll" je četvoročlana grupa iz Pečuja koje se kreće u žanru soft grunge i koja će se predstaviti drugog dana Šablon festivala. Gostovanje pečujskih umetnika realizuje se u saradnji sa Fondacijom "Heinrich-Böll-Stiftung" sa sedištem u Beogradu i Udruženjime građana "Klara i Rosa iz Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 990
Povezane teme

izložba

dvorišna galerija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.