Komentara: 15
Pregleda: 3076
Foto

U toku konkurs za upis u Srednju školu unutrašnjih poslova

07.04.2023. u 17:47h
Izvor: Subotica.com
Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 210 učenika u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici, koji će trajati do 18. aprila.
U toku konkurs za upis u Srednju školu unutrašnjih poslova

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji poseduju državljanstvo R. Srbije, imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji naše zemlje najmanje godinu dana neprekidno od dana podnošenja prijave na konkurs za upis u školu, imaju manje od 17 godina počev od 1. septembra (kandidati koji su rođeni posle 31. avgusta 2006. godine), da se protiv njih ne vodi krivični postupak, odnosno da im nije izrečena vaspitna mera ili kazna maloletničkog zatvora, kao i da ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti i bezbedonosne uslove za sticanje obrazovanja.

- Prijavu na konkurs roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik kandidata podnosi na obrascu prijave (obrazac se može preuzeti u najbližoj policijskoj stanici ili na internet stranici ssup.edu.rs) uz ostalu dokumentaciju, neposredno u SŠUP (Sremska Kamenica, Železnička broj 22) ili u policijskoj stanici u mestu prebivališta - objašnjava major Srđan Đurđević, oficir Odeljenja policije u PU Subotica - Uz obrazac prijave, potrebno je priložiti i izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu, uverenje suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak da mu nije izrečena vaspitna mera ili kazna maloletničkog zatvora (dokumenta moraju biti originalna i ne starija od 6 meseci). Takođe, prilikom prijave na konkurs prilaže se i izvod iz zdravstvenog kartona kandidata.

U toku konkurs za upis u Srednju školu unutrašnjih poslovaPrijemni ispit sastoji se iz četiri dela, odnosno vrši se opšti lekarski pregled, provera bazično-motoričkog statusa kandidata, psihološka selekcija i na kraju specijalistički lekarski pregled.

Prijemni ispit traje tri dana i vrši se po sistemu eliminacije - priča sagovornik - Učenik koji završi Srednju školu unutrašnjih poslova stiče mogućnost zasnivanja radnog odnosa u MUP-u.

Iz Policijske uprave u Subotici pozivaju sve zainteresovane kandidate da se prijave.

Moram da napomenem da, iako se testovi realizuju na srpskom jeziku, jezik nije barijera. Pozivam i zainteresovane sugrađane mađarske nacionalnosti da se prijave, jer je za prijemni ispit dovoljno osnovno poznavanje srpskog jezika - navodi major policije Đurđević - Pošto će sve biti završeno do 14. juna, kandidati koji budu ispod crte za upis imaće mogućnost da polažu završni ispit za upis u civilne srednje škole.

Detaljne informacije o konkursu možete dobiti na internet stranici MUP-a i Srednje škole unutrašnjih poslova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 nedelje
Komentara: 15
Pregleda: 3076
Povezane teme

konkurs

mup

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.